Jauhemaksapihvit

Jauhemaksapihvit

Kauppalista

  • 400 g Rönkä Naudan maksa jauhettu
  • 400 g kiinteitä perunoita
  • 1 iso sipuli
  • 1 tl meiramia
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • Mustapippuria
  • Voita
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Jauhemaksapihvit

Naudan maksaa pidetään herkullisena mutta myös ravitsemuksellisesti arvokkaana ruokana useista syistä:

Naudan maksa on erinomainen proteiinin lähde, erityisesti kasvaville lapsille ja paljon liikkuville aikuisille. Energiarikkaana raaka-aineena siitä on myös muita hyötyjä korkean energiankulutuksen aikana. Maksa sisältää myös runsaasti A-vitamiinia, B-vitamiineja (kuten B12 ja folaatti), rautaa, kuparia ja muita ravitsemuksellisesti tärkeitä aineita. Erityisesti raudan saannin kannalta maksaruoat ovat yhdessä veriruokien kanssa suositeltavia, etenkin jos kärsii alhaisesta hemoglobiinista tai rautavarannoista.

Naudan maksa sisältää myös omega-3-rasvahappoja, jotka ovat hyväksi mm. sydämen terveydelle. Omega-3-rasvahapot ovat tärkeitä aivojen toiminnalle ja joidenkin tutkimusten mukaan ne voivat auttaa vähentämään tulehdustiloja kehossa.

On siis varsin hyödyllistä ottaa maksa- ja veriruoat osaksi säännöllistä ruokavaliota, sillä sopivassa määrin nautittuna ne tuovat vaihtelua ruokapöytään sekä erinäisiä terveyshyötyjä!

Valmistusohje:

Kuori ja raasta perunat lävikköön. Ripottele raasteen päälle suolaa ja jätä valumaan 10-15 minuutiksi. Puristele lopuksi perunoista niin paljon nestettä pois kuin suinkin pystyt.

Hienonna sipuli ja sekoita perunaraasteen, jauhetun maksan ja mausteiden kanssa kulhossa. Riko joukkoon kananmuna ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Kuumenna paistinpannu hieman keskilämpöä kuumemmaksi ja paista pihvit kypsiksi voissa. Älä jätä pihvejä punertaviksi, vaan kypsennä ne kauttaaltaan. Nosta kypsät pihvit folioon kunnes olet paistanut kaikki pihvit valmiiksi.

VINKKI: kaada paistinpannulle 2 dl kermaa ja sekoita, jotta kaikki maut tarttuvat kermaan ja keitä näin näppärä kastike kasaan. Helppoa ja nopeaa!

Tarjoile ruskistettujen sipulirenkaiden, kastikkeen, puolukkasurvoksen ja perunamuusin kera!

Reseptiin liittyvät tuotteet

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)