Naudan Texaspihvit perunavartailla

Naudan Texaspihvit perunavartailla

Kauppalista

  • Rönkä Texaspihvi naudan paahtopaistista 5 kpl
  • n. 1 kg varhaisperunoita
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 rkl kuivattua rosmariinia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl grillimaustetta
  • Suolaa (perunoiden keitinveteen)
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Naudan Texaspihvit perunavartailla

Naudan Texaspihvit ovat valmiiksi marinoituja grillipihvejä naudan paahtopaistista, jotka eivät vaadi esivalmistelua ennen grillaamista. Suosittelemme ottamaan pihvit huoneenlämpöön samalla kun aloitat grillin lämmittämisen (n. puoli tuntia etukäteen), jotta pihvit kypsyvät tasaisemmin eikä lämpötilaero ole liian suuri.

Grillattujen naudanlihapihvien lisukkeena toimivat erinomaisesti varhaisperunat, sillä ne ovat upean makeita ja mukavan pieniä, jolloin ne voidaan kypsentää kokonaisina. Grillaus tuo perunoihin pientä savuisuutta ja rapean pinnan, jolloin ne päihittävät pelkät keitetyt perunat mennen tullen!

Valmistusohje

Aloita esikypsentämällä perunat: pese ja harjaa varhaisperunat hyvin, jonka jälkeen keitä niitä suolavedessä kunnes perunat ovat al dente, eli eivät aivan syöntikypsiä. Keittämisen jälkeen valuta vesi perunoista ja levitä perunat esimerkiksi uunipellille, jolloin niiden pintaan jäänyt vesi höyrystyy pois eivätkä perunat ole liian kosteita. Näin varmistat marinadin tarttumisen perunoihin.

Sekoita morttelissa rosmariini, suola, rouhittu mustapippuri sekä grillimauste ja jauha mausteet huolella, kunnes rosmariinista alkaa irrota aromia. Voit lisätä myös 1-2 valkosipulinkynttä mausteiden sekaan mikäli olet valkosipulin suuri ystävä. Sekoita lopuksi mausteseoksen joukkoon rypsiöljy.

Siirrä perunat isoon kulhoon ja kaavi mausteöljy perunoiden joukkoon. Kääntele perunoita kulhossa kunnes niihin on tarttunut mausteöljyä kauttaaltaan. Pujota sen jälkeen marinoidut perunat grillivartaisiin: Jos käytät metallisia vartaita, ne eivät vaadi esikäsittelyä. Puuvartaita kannattaa sen sijaan liottaa kylmässä vedessä 10-15 minuuttia ennen vartaiden kasaamista.

Kun grilli on kunnolla lämmin (n. 200°C astetta), nosta perunavartaat grilliritilälle ja sulje grillin kansi. Anna vartaiden kypsyä n. 5 minuuttia ennen kuin alat grillaamaan Naudan Texaspihvejä. Grillaa pihvejä n. 2 minuuttia per puoli grillin kansi suljettuna ja kääntele myös perunavartaita ajoittain. Nosta valmiit pihvit folion sisään vetäytymään, kunnes olet grillannut kaikki pihvit ja perunavartaat ovat valmiit.

Naudan Texaspihvien ja perunavartaiden kanssa maistuu kesäinen salaatti sekä BBQ-kastike!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)