Nuotioherkkujen ykkönen

Nuotioherkkujen ykkönen

Kauppalista

  • n. 400 g Rönkä Poron sisäpaistia, Naudan sisäfilettä, ulkofilettä tai kulmapaistia
  • 200 g voita
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 tl kuivattua persiljaa
  • 2 tl paprikajauhetta
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Nuotioherkkujen ykkönen

Valmista valkosipulivoi hyvissä ajoin, mieluiten edellisenä iltana. Sekoita murskatut valkosipulinkynnet ja mausteet pehmeään voihin ja laita takaisin jääkaappiin maustumaan.

Leikkaa lihasta mahdollisimman pitkiä, n. 2 cm paksuja suikaleita poikkisyin. Mausta suikaleet suolalla ja pippurilla ja laita ne tiiviiseen, kannelliseen rasiaan.

Pakkaa reppuusi tulentekovälineet, lautasia (esim. kertakäyttölautasia), lihat ja maustevoi, sekä tarvittaessa makkaratikut (vaikka tällä reissulla ei makkaraa paistetakaan). Kun nuotiossa on hyvä hiillos, pujota makkaratikkuun lihasuikale ja paista hiilloksen päällä kuin paistaisit makkaraa. Jokainen voi määrittää mieleisensä kypsyysasteen itse! Sipaise lautasen reunalle maustevoita ja leikkaa puukolla kypsennetty liha sopiviksi suupaloiksi, joiden päälle pyyhkäiset aina nokareen voita.

Muista päästellä asiaan kuuluvia hyväksyviä äännähdyksiä satunnaisen "ai että..." säestämänä. Varo kateellisia makkaranpaistajia!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)