Tähteä viidestä
(0 arviota)
Pilko tomaatit – mitä moninaisempia lajikkeita, sitä parempi. Itketä tomaateista nestettä lävikössä sirottelemalla niiden päälle suolaa. Kerää neste talteen laittamalla lävikön alle kulho. Itketä tomaatteja ainakin 15 minuuttia.
Pyörittele sillä välin revittyjä tai leikattuja leipäkuutioita oliiviöljyssä (n. 2 rkl) ja paahda öljyisiä leipäpaloja 200°C asteisessa uunissa 10-15 minuuttia kunnes ne vähän ruskistuvat.
Ota tomaateista irronnut neste ja lisää siihen hienoksi pilkottu salottisipuli, hienonnetut valkosipulinkynnet, dijon-sinappi, valkoviinietikka, mustapippuri ja loput oliiviöljyt (8 rkl). Sekoita herkulliseksi, tasaiseksi nesteeksi.
Kaada tomaatit ja paahdetut leipäpalat nesteeseen ja sekoita kunnolla jotta neste alkaa imeytyä tasaisesti leipäpaloihin. Anna levätä ainakin puoli tuntia ennen tarjoilua.
Asettele salaatin päälle vielä basilikaa ja halutessasi tuoreita tomaatteja ja/tai revittyä mozzarellajuustoa.