Paprikahärkä kiinalaiseen tapaan

Paprikahärkä kiinalaiseen tapaan

Kauppalista

  • Rönkä Härkäkäristys 300g
  • ½ punainen paprika
  • ½ vihreä paprika TAI puolikas nippu vihreää parsaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ tl hienonnettua tuoretta inkivääriä
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 3 rkl vettä
  • ½ rkl fariinisokeria
  • ½ rkl maissitärkkelystä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Ripaus valkopippuria
  • Rypsiöljyä
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Paprikahärkä kiinalaiseen tapaan

Paprikahärkä on usein ravintoloiden listalla nimellä pippurihärkä, vaikka se ei erityisen pippuriselta maistukaan. Usein taustalla on käännöskukkanen kiinasta englantiin ja sen jälkeen suomeen käännettynä, sillä paprikasta käytetään englannin kielessä yleisnimitystä "pepper". Paprikaa onkin kastikkeessa lähes yhtä paljon kuin härkää, mikä tuo mukavaa rapeutta ja raikkautta täyteläiseen kastikkeeseen. Sesongista riippuen suosittelemme kokeilemaan myös tuoretta parsaa vihreän paprikan sijasta, jolloin värimaailma on monipuolisempi ja makua saa muunneltua entisestään.

Paprikahärän keskiössä on laadukkaan lihan lisäksi kastike, joka on kauniin ruskea ja kiiltävä, mikä johtuu suurusteena toimivasta maissitärkkelyksestä. Kuten monissa muissakin aasialaisresepteissä, esivalmistelut kannattaa tehdä kunnolla, sillä varsinainen kypsennys ja kastikkeen valmistus tapahtuu nopeasti korkealla lämmöllä. Kun ruskistat kasvikset ja Rönkä Härkäkäristyksen nopeasti, ne säilyvät mehukkaina samalla kun ne maistuvat erinomaisen paahtuneilta.

Valmistusohje:

Nosta Rönkä Härkäkäristys sulamaan n. puoli tuntia ennen valmistusta. Suikaloi paprikat n. 3 cm pitkiksi, ohuiksi suikaleiksi (tai jos käytät tuoretta parsaa, leikkaa nekin n. 3 cm pitkiksi paloiksi). Hienonna inkivääri ja valkosipulinkynnet mahdollisimman hienoksi, miltei tahnamaiseksi. Sekoita valmiiksi soijakastike, fariinisokeri, maissitärkkelys ja vesi keskenään pienessä kulhossa.

Kuumenna paistinpannu tai wokkipannu kunnolla kuumaksi ja lisää n. 1 rkl rypsiöljyä. Ruskista paprikasuikaleet ja parsat nopeasti öljyssä niin, että niihin jää purutuntumaa mutta pinta ruskistuu. Siirrä kasvikset pannulta sivuun ja lisää hieman öljyä pannulle. Ruskista seuraavaksi Rönkä Härkäkäristys kypsäksi ja mausta se suolalla, mustapippurilla ja ripauksella valkopippuria.

Kun lihat ovat ruskistuneet, lisää joukkoon inkivääri ja valkosipuli. Sekoita jatkuvasti, kunnes aromit alkavat irrota hyvin (30 sek. - 1 min.). Tämän jälkeen kaada kastike pannulle ja kuumenna poreilevaksi jatkuvasti sekoittaen. Kun kastike alkaa sakeutua, lisää kasvikset takaisin pannulle jotta nekin lämpenevät kunnolla.

Tarjoile höyryävän kuumana tuoreen jasmiiniriisin kera!

Reseptiin liittyvät tuotteet

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)