Porodöner

Porodöner

Kauppalista

  • Rönkä Aito poronkäristys 400g
  • 4 pitaleipää
  • 1 punasipuli
  • 1 prk creme fraichea
  • Puolukkahilloa
  • Rapean rouskuvaa salaattia (cosmopolitan, jääsalaatti tms.)
  • Voita
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Porodöner

Döner ei varsinaisesti tarkoita itse annosta, vaan kebabin valmistustapaa; pystysuorassa pyörivä kebabvarras on tuttu myös monelle suomalaiselle niin kotimaasta kuin kaukomatkoiltakin. Myöhemmin Döner kebab lyhentyi muotoon Döner erityisesti Keski-Euroopassa, jossa turkkilaisväestö perusti useita ravintoloita ja ruokakojuja jo vuosikymmeniä sitten. Tänä päivänä Döner on varsin tavallinen nimitys pitaleivän välissä tarjoiltavalle murealle ja maukkaalle kebablihalle, joka tavallaan muistuttaa koostumukseltaan perilappilaista käristystä.

Leikkisä nimi Porodöner kumartaakin niin pohjoiseen Suomeen kuin kebabin alkuperämaa Turkkiin! Mehukas, murea ja niin upean makuinen poronkäristys sopii pitaleivän väliin paremmin kuin hyvin. Myös lisukkeet on mukautettu käristykselle sopiviksi, jotta esimerkiksi vahvan mausteinen kastike ei peittäisi poron ominaismakua alleen.

Valmistusohje

Ruskista poronkäristys reilussa voissa. Jos sinulla on aikaa, hauduta käristystä n. tunnin ajan matalalla lämmöllä ruskistamisen jälkeen. Tämä ei kuitenkaan ole välttämätöntä, sillä Rönkä Aito poronkäristys on kyllin mureaa heti ruskistamisen jälkeenkin. Lämmitä samalla pitaleivät uunissa tai leivänpaahtimessa ja halkaise ne. Siivuta punasipuli ohuiksi renkaiksi.

Asettele pitaleipien väliin reilusti käristystä, n. ruokalusikallinen creme fraichea, hieman puolukkahilloa, punasipulirenkaita sekä rapeaa salaattia.

Kas näin! Vähärasvaisempi, terveellisempi ja lähituotettu döner on valmis!

Reseptiin liittyvät tuotteet

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)