Sliderit

Sliderit

Kauppalista

  • 900 g Rönkä naudan jauheliha 10%
  • 1 dl pankojauhoja
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl valkosipulijauhetta
  • Cheddaria
  • 1 iso sipuli
  • 2 pkt pekonia
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Sliderit

Sliderit ovat tietynlaisia hampurilaisia. Slidereiden kauneus piilee juurikin niiden koossa ja valmistuksen helppoudessa - koko porukan hampurilaiset valmistuvat kerralla, jokainen saa lämpimän burgerin yhtä aikaa pöytään ja itse kokkikin pääsee herkuttelemaan samaan aikaan muiden kanssa. Kauniit sliderit saat muotoilemalla sämpylöistä pikkuruisia, mutta käytännöllisempi tapa on laittaa sämpyläpallerot uunivuokaan vierekkäin, jolloin ne turpoavat yhdeksi isoksi levyksi, joka on helppo täyttää ja josta sliderit on näppärä leikata erilleen.

Leivo aluksi pieniä ja pehmeitä vehnäsämpylöitä lempiohjeellasi. Aseta sämpyläpallot vuokaan siten, että ne paisuvat uunissa yhdeksi jättimäiseksi muhkuraiseksi vehnäsämpyläksi. Tässä kannattaa käyttää juurikin uunivuokaa ennemmin kuin peltiä.

Sekoita naudan jauheliha, pankojauhot, suola ja valkosipulijauhe keskenään ja anna maustua jääkaapissa n. tunnin ajan. 

Muotoile ja paista "pihvi" uunissa, eli jättimäinen lihamassasta muotoiltu, aavistuksen sämpylöiden uunivuokaa suurempi littana "lihamureke". Jauhelihapihvi kutistuu uunissa vähän, joten siksi paistettavasta levystä tulee tehdä hieman suurempi kuin uunivuoasta.

Leikkaa juuri paistamasi sämpylävuoka kokonaan auki. Levitä pohjalle ketsuppia ja lisää juuri paistamasi "pihvi" sen päälle. Lisää vielä hienonnettua sipulia ja reilusti cheddarjuustoa. Lisää myös ruskistettu pekoni. Aseta sämpylän kansi takaisin slideripihvin päälle, voitele sämpylöiden pinta sulatetulla voilla ja ripottele päälle halutessasi seesaminsiemeniä.

Paista koko komeutta uunivuoassa, jotta cheddarjuusto sulaa ja sämpylöiden pinta alkaa kiiltää kauniisti.

Poista paistos vuoasta, leikkaa se pieniksi, muutaman haukun slidereiksi ja varmista kannen paikallaan pysyvyys cocktailtikuilla. Parasta evästä kesän puutarhajuhliin!

Reseptiin liittyvät tuotteet

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)