Tomaattinen jauhelihakastike

Tomaattinen jauhelihakastike

Kauppalista

  • 700 g Rönkä Naudan jauheliha 10%
  • 2 isoa sipulia
  • 1 porkkana
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 2 tlk tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl mustapippuria
  • 2-3 tl kuivattua oreganoa
  • Oliiviöljyä
  • Ripaus sokeria (halutessasi)
  • Loraus kermaa (halutessasi)
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Tomaattinen jauhelihakastike

Maistuvatko tomaattikastikkeet sinun mielestäsi vetisiltä ja kitkeriltä? Syynä voi olla liian kiireinen kokkaus, jolloin ei ole jäänyt aikaa keittää kastiketta kokoon. Tomaatin makeus pääsee esille vasta kun se on kypsynyt tarpeeksi pitkään ja tomaattien sisältämät sokerit ovat päässeet irtoamaan. Sama koskee myös sipulia, sillä kaikkihan tietävät, kuinka maukasta karamellisoitu sipuli on, eikä siihen tarvitse käyttää muruakaan sokeria!

Kun maltat käyttää kypsennykseen ja hauduttamiseen riittävästi aikaa ja noudatat ohjeitamme, et tule enää koskaan syömään vetistä tai kitkerää tomaattikastiketta, vaan ihastut siihen ikihyviksi!

Valmistusohje:

Hienonna sipulit ja ruskista ne yhdessä Rönkä Naudan jauhelihan kanssa oliviiöljyssä isolla paistinpannulla tai paistokasarissa. Suosittelemme käyttämään laakeaa, paksupohjaista ja suhteellisen korkeareunaista paistinpannua, jotta kastikkeen kokoon keittäminen olisi helpompaa myöhemmässä vaiheessa. Ruskistuksen loppuvaiheessa lisää joukkoon raastettu porkkana sekä hienonnetut tai murskatut valkosipulinkynnet. Jatka sekoittelua kunnes porkkanaraaste alkaa pehmetä ja valkosipulin aromi nousee pannulta.

Lisää pannulle tomaattimurska, tomaattipyree, balsamiviinietikka ja mausteet. Huuhtele tomaattimurskatölkit tilkalla vettä ja kaada vesi pannulle. Älä lisää sokeria tai kermaa tässä vaiheessa, sillä ne ovat valinnaisia ainesosia, jotka lisätään vasta lopuksi, mikäli tarve vaatii.

Kuumenna seos kiehuvaksi, jonka jälkeen pienennä lämpöä keskitasolle tai hieman sitä kuumemmaksi. Pääasia on, että kastike poreilee hieman, mutta ei kupli voimakkaasti. Jätä kastike hautumaan ilman kantta, jotta kosteus pääsee hiljalleen haihtumaan ja kastike todella kiehuu kokoon (puolesta tunnista tuntiin).

Kun koostumus alkaa olla melko sakea, koemaista kastiketta ja lisää tarvittaessa mausteita. Jos maku on edelleen kitkerä, jatka kypsentämistä matalalla lämmöllä vielä 15-30 minuuttia. Jos taas koostumus on liian paksu, lisää hieman vettä. Tavoitteena ei ole kastike, joka täytyy leikata veitsellä, vaan pehmeän notkea jauhelihakastike, joka pysyy pastan kanssa haarukassa.

Kiehauta valitsemasi muotoinen pasta suolavedessä kastikkeen lisukkeeksi. Jos kastike kaipaa mielestäsi hieman makeutta tai pyöreyttä taittamaan tomaatin hapokkuutta, voit tässä vaiheessa lisätä ripauksen sokeria ja/tai kermaa.

Koristele annokset lopuksi tuoreella persiljalla tai basilikalla!

Reseptiin liittyvät tuotteet

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)