Ulkofilepihvit

Ulkofilepihvit

Kauppalista

  • Rönkä Naudan ulkofilepihvi 2 kpl
  • Voita
  • Suolaa
  • Mustapippuria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Ulkofilepihvit

Naudan ulkofilepihvien paistaminen on elämys itsessään ja herauttaa veden kielelle, ja se onnistuu parhaiten, kun noudatat muutamia perusohjeita:

Valmistelu: Ota ulkofilepihvit huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Tämä parantaa kypsymistä saavutat tasaisemman lopputuloksen.

Maustaminen: Hiero pihveihin suolaa ja pippuria tai muita mausteita oman maun mukaan. Toinen vaihtoehto on maustaa pihvien pinta vasta kääntämisen jälkeen.

Paistolämpötila: Lämmitä grilli tai paistinpannu riittävän kuumaksi. Korkea lämpötila auttaa muodostamaan herkullisen paistokuoren maillard-efektin ansiosta.

Paistaminen: Jos käytät grilliä, kypsennä ulkofilepihvit suoralla lämmöllä ja valele pihvejä voisulalla grillaamisen aikana. Jos paistat pihvit pannulla, lisää pannulle voita ja paista ulkofilepihvejä kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan molemmilta puolilta, kunnes se saa kauniin ruskean värin.

Kypsennysaika: Kypsennysaika riippuu ulkofilepihvin paksuudesta ja halutusta kypsyydestä. Voit käyttää apuna paistomittaria ja ota ulkofilepihvit pois lämmöstä, kun ne ovat saavuttaneet halutun kypsyysasteen. Tämä voi olla esimerkiksi noin 55-57 °C sisälämpötila, jolloin kypsyysaste on medium.

Lepoaika: Anna ulkofilepihvien levätä ennen leikkaamista tai tarjoilua. Tämä auttaa lihan mehukkuuden säilyttämisessä. Peitä pihvit esimerkiksi foliolla ja anna levätä noin 10-15 minuuttia.

Leikkaaminen: Leikkaa ulkofilepihvit lihassyitä vasten ohuiksi viipaleiksi. Näin varmistat, että liha on mehevää ja helposti syötävää.

Pidemmittä puheitta, mennään suoraan tarkempaan reseptiin!

Valmistusohje:

Ota Rönkä Naudan ulkofilepihvit huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Avaa pakkaus ja kuivaa pihvien pinta talouspaperilla. Hiero samalla pihvien pintaan suolaa ja mustapippuria.

Kuumenna paksupohjainen paistinpannu, kuten valurautapannu, kunnolla kuumaksi. Lisää pannulle reilusti voita (eli n. 50 g) ja tarkkaile voin sulamista. Jos voi sihahtaa kun laitat sen pannulle, pannun lämpötila on sopiva.

Nosta naudan ulkofilepihvit paistinpannulle ja liikuttele niitä hieman, jotta ne eivät tarttuisi pannuun kiinni. Näin saat hyvän paistopinnan alkuun ja pihvien kypsyminen onnistuu täydellisesti. Kypsennä pihvejä n. 2 minuutin ajan, jonka jälkeen pihvit käännetään ja niitä liikutellaan pannulla samaan tapaan kuin aiemmin, kunnes pinta ruskistuu toiseltakin puolelta.

Kun olet kääntänyt pihvit, kallista pannua niin että voisula valuu pannun toiselle laidalle. Lusikoi voisulaa pihvien päälle, jotta saat vieläkin enemmän makua ja mehukkuutta pihveihin.

1½-2 minuuttia ruskistamista riittää toiselle puolelle, sillä seuraavaksi pihvit nostetaan lautaselle tai leikkuulaudalle lepäämään folion alle.

Voit tarjoilla pihvit kokonaisina, tai leikata ne ohuiksi siivuiksi. Asettele siivut kauniisti limittäin lautaselle lisukkeiden vierelle ja kaada kastiketta pihvien ympärille. Myös maustevoi sopii erinomaisesti naudan ulkofilepihveille!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)