Uu­ni­pe­ru­nat

Uu­ni­pe­ru­nat

Kauppalista

  • 150 g Rönkä Naudan kylmäsavurouhe
  • 1-2 isoa jauhoista perunaa per ruokailija
  • 1 dl kermaviiliä
  • 1 dl smetanaa
  • ½ punasipuli hienonnettuna
  • Mustapippuria
  • Suolaa
  • 1 tl sitruunamehua
  • Tuoretta persiljaa hienonnettuna
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Uu­ni­pe­ru­nat

Pese perunat huolellisesti harjalla ja kuivaa niiden pinta. Töki perunoiden pintaan muutama pieni reikä veitsen kärjellä ja kääri perunat folioon. Paista perunoita 225°C asteisessa uunissa n. tunnin ajan ja valmista sillä välin täyte.

Hienonna punasipuli mahdollisimman pieneksi silpuksi ja sekoita silppu kulhossa naudan kylmäsavurouheen, kermaviilin, smetanan, mausteiden (paitsi persilja) sekä sitruunamehun kanssa. Siirrä seos jääkaappiin maustumaan kunnes perunat ovat paistuneet.

Kun perunat ovat kypsiä, avaa folio varovasti ja tarkista kypsyyn veitsen kärjellä tökkäämällä. Tee perunoihin pitkät, ristikkäiset viillot kuoreen ja purista perunan päitä yhteen, jolloin kuori hieman avautuu.

Lusikoi täytettä perunoiden sisälle ja koristele persiljasilpulla. Tarjoile lounaaksi salaatin kera tai lisukkeena esimerkiksi naudan paahtopaistin kanssa.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Kokeile myös

Vii­den täh­den pizza­kas­ti­ke

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)

Käytämme evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Lue lisää evästeistä tietosuojaselosteesta.