Tähteä viidestä
(0 arviota)
Sulanut juusto, paahteinen pinta, täyteläinen ja jopa hapanimelä, ihanan valuva sisus ovat suorastaan lyömätön yhdistelmä! Aprikoosi sopii loistavasti savuisen ja suolaisen porsaan kasslerin kanssa ja juustojen sekä hillojen yhdistäminen on tuttua juustojen ystäville. Sinappi puolestaan tuo mausteisuutta muuten vahvan umamiin makumaailmaan ja tasapainottaa kokonaisuutta yhdessä suolakurkkuviipaleiden kanssa. Emme suosittele käyttämään maustekurkkuja, sillä nekin ovat melko makeita, vaan ihka aitoja suolakurkkuja ohuina siivuina.
Esilämmitä uuni 200°C asteeseen grillivastuksella, tai lämmitä parilapannu keskilämmölle. Voileipägrilliä käytettäessä voit laittaa senkin jo lämpenemään, sillä leipien täyttämisessä ei mene kauan.
Sekoita aprikoosihillo ja sinappi keskenään. Voitele jokainen paahtoleipäsiivu voilla ja ripottele voin pinnalle parmesaania. Käännä leivät sen jälkeen ympäri voipuoli alaspäin ja sivele pinnoille ohuesti sinappi-aprikoosihilloseosta. Laita neljän ensimmäisen leipäsiivun päälle yksi siivu gruyerea, jaa koko pakkaus Rönkä Porsaan savukassleria juustosiivujen päälle tasan, asettele kasslerin pinnalle muutama suolakurkkusiivu ja laita vielä toinen juustosiivu kurkkujen päälle. Sulje leipien kannet siten, että sinappi-aprikoosihillopinta tulee juustoa vasten ja voideltu puoli tulee ylös. Paina leipiä kiinni hieman.
Paahda leipiä uunissa tai pannulla, kunnes pinta alkaa saada kullanruskeaa sävyä, jonka jälkeen käännä leivät varovasti ympäri ja paahda vielä toiseltakin puolelta. Voileipägrilli paahtaa molemmat puolet kerralla, joten sitä käytettäessä ei ole tarvetta kääntää leipiä välillä.
Leikkaa valmiit leivät kulmittain kahtia ja tarjoile ihanan valuvat voileivät brunssilla tai herkkuaamiaisella!