Mehukas poron sisäpaisti

Mehukas poron sisäpaisti

Kauppalista

  • 1 kpl Rönkä Poron sisäpaisti
  • 5 dl lihalientä
  • 2 rkl sipulijauhetta
  • 2-3 dl sieniä pilkottuna (suppilovahveroita, kantarelleja tai herkkusieniä)
  • 5 rkl sipulikeittojauhetta
  • 1 rkl valkosipulijauhetta
  • 2 dl kermaa
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Voita
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Mehukas poron sisäpaisti

Poron sisäpaisti on herkullista ja mureaa lihaa, joka kannattaa valmistaa kokonaisena. Yleisesti niin poron kuin naudankin sisäpaistia pidetään suuressa arvossa, sillä se on varsin puhdasta lihaa, jossa ei ole juurikaan kalvoja tai muita pois siivottavia osia. Sisäpaistista voit tietysti vuoleskella käristyksenkin, mutta koska kyseessä on paistinosien parhaimmistoa, suosittelemme sen valmistamista meidän mielestämme parhaalla tavalla. Voit halutessasi ruskistaa paistin pinnat ennen sen siirtämistä uuniin, mutta murea poron sisäpaisti kypsyy erinomaisesti myös ilman ruskistusta, eikä se pääse kuivumaan kovinkaan helposti, kunhan huolehdit että padassa on riittävästi nestettä.

Tässä reseptissä poron sisäpaistin pintaa ei erikseen ruskisteta, mutta mikäli haluat niin tehdä, ruskista sisäpaistin pinnat voissa ensimmäisenä työvaiheena, nosta sivuun odottamaan muita vaiheita, ja nosta se viimein takaisin pataan ennen uuniin siirtämistä.

Valmistusohje:

Kuivaa poron sisäpaisti talouspaperilla ja anna sen odottaa huoneenlämmössä n. puoli tuntia ennen kypsentämistä. Esilämmitä uuni 150°C asteeseen.

Jos haluat ruskistaa paistin pinnan ennen uunissa hauduttamista, tee se tässä vaiheessa: kuumenna valurautapata kunnolla kuumaksi ja lisää reilusti voita. Ruskista poron sisäpaistia joka puolelta 1-2 minuuttia, jotta saat siihen kauniin pinnan. Nosta sivuun ruskistamisen jälkeen ja pienennä padan lämpötilaa.

Pilko sienet sopiviksi paloiksi ja kuullota niitä valurautapadassa voissa keskilämmöllä pari minuuttia. Lisää kerma, lihaliemi sekä mausteet ja kiehauta. Nosta poron sisäpaisti pataan ja lusikoi kastiketta myös paistin päälle. Laita pataan kansi päälle ja siirrä pata uuniin.

Kypsennä sisäpaistia uunissa 3-4 tuntia, kääntäen sitä n. tunnin välein. Jos kastike näyttää hupenevan liiaksi, lisää tilkka vettä.

Tarjoile poron sisäpaisti siivutettuna ja höyryävän kuumana aitojen Lapin puikuloiden kera!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)