Poroleipäset

Poroleipäset

Kauppalista

  • 100 g Rönkä Kylmäsavustettu poron ulkofile TAI
  • 100 g Rönkä Poron kuivaliha
  • 2-3 patonkia
  • Créme fraîchea
  • Makeaa sinappia
  • Hunajaa
  • Tuoretta oreganoa
  • 1 punasipuli
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Poroleipäset

Juhliin on hyvä varautua näppärillä pikkusuolaisilla ja nämä erinomaiset leipäset sopivat niin jouluun, vappuun, lakkiaisiin kuin syntymäpäivillekin. Kun leikkaat poron kuivalihasta tai kylmäsavustetusta poron ulkofileestä sopivan paksuja siivuja, saat niistä näyttäviä leipäsiä, joissa on runsaasti makua. Suolaisen lihan vastapainona toimii paitsi raikas ja täyteläinen créme fraîche, myös makeat sinappi sekä hunaja. Tuoreella oreganolla sekä punasipulilla saat vielä lisää syvyyttä makukimaraan, jolloin yhteen suupalaan saadaan runsas kirjo eri makuja!

Valmistusohje:

Siivuta patonki vinottain n. 1 cm paksuisiksi siivuiksi. Voit halutessasi paahtaa ne uunissa ennen täytteiden asettamista, mutta se ei ole välttämätöntä. Mikäli paahdat leivät, sivele niille hieman oliiviöljyä ennen 175°C asteisessa uunissa paistamista, jotta saat leipiin kauniimman pinnan.

Lusikoi leipien keskelle n. 1 tl créme fraîchea. Valuta sen molemmille puolille reilut nokareet makeaa sinappia ja hunajaa, jotta kahdella haukkauksella nautittavaan leipäseen saa kaksi erilaista ulottuvuutta. Siivuta kylmäsavustettu poron ulkofile tai poron kuivaliha n. 2 mm paksuisiksi siivuiksi ja asettele siivut pystyyn créme fraîchen päälle, jotta saat asetelmasta kauniimman.

Hienonna punasipuli ja nypi tuoreesta oreganosta lehdet. Ripottele jokaiselle leivälle pieni määrä punasipulia ja muutama oreganon lehti. Koemaista ja tasapainota ainesosien määrät makusi mukaan lisäämällä tai vähentämällä jotain niistä.

Asettele tarjolle kauniisti, jolloin nämä kelpaisivat presidentillekin linnanjuhlissa!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)