Poropatongit

Poropatongit

Kauppalista

  • 1 Rönkä Poron sisäpaisti (n. 400 g) TAI Rönkä Aito Poronkäristys 400 g
  • 2 pitkää patonkia
  • 8 paksua siivua goudaa
  • 100 g coleslawia
  • 4 rkl puolukkahilloa
  • Suolakurkkuviipaleita
  • Voita
  • Suolaa
  • Mustapippuria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Poropatongit

Poronkäristys on monipuolisempi raaka-aine kuin kuvitella saattaa. Murea ja ohueksi viipaloitu liha käy loistavasti niin tortilloiden kuin patonkienkin täytteeksi, kunhan nestettä on rajoitetusti. Liian kostea käristys kastelee leivän ikävästi, joten tässä reseptissä pyritään mahdollisimman kuivaan lopputulokseen.

Valmistusohje:

Vuole poron sisäpaistista mahdollisimman ohuita lastuja ja ruskista ne voin kera pienissä erissä valurautapadassa. Kun olet ruskistanut kaikki lastut, mausta käristys suolalla ja pienellä ripauksella mustapippuria. Jos käristys näyttää kuivalta, lisää hieman vettä, mutta älä niin paljon kuin normaalisti käristystä valmistaessasi. Hauduta 15-30 minuuttia, kunnes liha on mureaa.

Jos haluat päästä helpommalla, käytä valmiiksi siivutettua Rönkä Aito Poronkäristystä ja ruskista se samalla tavalla kuin edellä.

Paista patongit uunissa ohjeen mukaan, mikäli käytät esipaistettuja leipiä. Muutoin halkaise valmiit patongit pitkittäin, mutta jätä toinen pitkä sivu kiinni "saranaksi".

Levitä patonkien pohjalle puolukkahilloa ja asettele sen päälle paksut goudasiivut. Lusikoi lämmin käristys patonkien väliin juustosiivujen päälle. Lisää käristyksen päälle coleslawia sekä suolakurkkusiivut. Taita patongit kiinni ja leikkaa niistä kullekin ruokailijalle sopivia pätkiä.

Täyttävä lounas, herkullinen iltapala tai poikkeuksellisen kadehdittava retkieväs syntyy hyvin näppärästi!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)