Meri-Lapin Karitsa

Meri-Lapin Karitsa muodostaa tärkeän osan Rönkän tuotevalikoimaa ja paikallisesti tuotettu liha on eettistä, ekologista ja erittäin korkealaatuista. Lue lisää ja ota selvää, mikä on Meri-Lapin Karitsan tarina!

Mitä Meri-Lapin Karitsa tarkoittaa käytännössä?

Meri-Lapin Karitsa on pohjoinen karitsanlihatuotevalikoima, jonka liha tuotetaan Pohjois-Suomen lammastiloilla. Maultaan mieto, murea ja vähärasvainen liha on jalostettu 4-10 kk ikäisistä karitsoista. Karitsanlihan koko tuotanto- ja palveluketju osallistuu jatkuvaan korkealaatuisen karitsanlihan tuotantoon, jalostukseen ja tuotekehitykseen.

Mistä Meri-Lapin Karitsa tulee?

Meri-Lapin Karitsa nauttii pohjoisen puhtaasta ilmasta ja antimista ja hankinta-alue ulottuu Kalajokilaaksosta Tunturi-Lappiin. Tuottajamme panostavat lihaksikkaan ja vähärasvaisen karitsanlihan tuotantoon. Laadukkaaseen lopputulokseen vaikuttavat mm. hyvärakenteinen ja terve eläinaines, eri tuotantovaiheiden mukainen koostumukseltaan sopiva ruokinta ja hoito sekä lampaitten hyvinvointia edistävä, asiallinen ja turvallinen tuotantoympäristö.

Yhteistyö on kaiken ydin

Yhteistyö perustuu kaikkien osapuolten tiiviiseen kehitysyhteistyöhön sekä luotettavaan kumppanuuteen, hyvään ammattitaitoon, korkeaan teknologiaan ja kannattavaan liiketoimintaan koko tuotanto-,  jalostus- ja palveluketjussa. Toiminnan lähtökohtana on
asiakkaiden odotuksia ja tarpeita vastaavat, turvalliset tuotteet ja vastuulliset toimintatavat. Juuri siksi voimme olla varmoja, että lautasellesi päätyvä Meri-Lapin Karitsa on korkealaatuista ja vastuullisesti tuotettua!

Erinomainen raaka-aine

Niin ammattilaisille kuin kuluttajillekin on tärkeää, että erinomainen, lähialueella tuotettu karitsa jalostetaan asiakkaiden tarpeita vastaaviksi ja helppokäyttöisiksi tuotteiksi. Pohjoisessa tuotettu karitsanliha on hienoarominen, monikäyttöinen raaka-aine, joka taipuu hyvin erilaisiin valmistusmenetelmiin rakenteensa vuoksi. Meri-Lapin Karitsassa on vähän sidekudosta sekä sopivasti rasvaa, joka pitää ruoan mehevänä.

Ei vain pääsiäisen herkku

Karitsa kuuluu monen pääsiäisen ruokapöytään, mutta vähärasvaisuutensa ja mureutensa ansiosta se nostaa suosiotaan ympäri vuoden. Eritoten ulkomaanmatkailu tuo ihmisten tietoisuuteen erilaisia tapoja nauttia hienoaromista karitsanlihaa etnisissä ruokalajeissa. Vanha ennakkoluulo "villasukan mausta" on jo jäänyt menneisyyteen laadukkaan tuotantoketjun ja karitsanlihan käytön yleistymisen ansiosta ja Rönkän asiakkailla on aina ulottuvillaan huippulaadukasta ja maukasta Meri-Lapin Karitsaa!