Pakkausten kierrättäminen

Käytämme pakkauksissamme korkealaatuista muovia elintarviketurvallisuuden takaamiseksi. Koska olemme ympäristötietoinen toimija, toivomme sitä myös asiakkailtamme ja siksi haluamme jakaa vinkkejä pakkausten uusiokäyttöön ja kierrätykseen. Tässä muutama niksi ja ohjeet kierrätykseen!

Lihatuotteiden pakkaukset tulee aina vähintään huuhdella ennen niiden kierrättämistä hajuhaittojen välttämiseksi. Useat jätehuoltoyhtiöt huolehtivat myös muovipakkausten lajittelusta, mutta voit viedä muovit myös yleisiin lajittelupisteisiin.

Esimerkiksi jauheliharasian voi kuitenkin hyötykäyttää monessa kodin askareessa ennen kierrätystä! Tässä muutamia käyttötapoja, joilla voit hyödyntää herkkuhetkistä jäljelle jääneet pakkaukset:

  1. Muovirasia on erinomainen väline pieniin maalaustöihin tai vaikkapa vain telan tai pensselin alustaksi.
  2. Voit hyödyntää pestyä rasiaa esimerkiksi pilkottujen kasvisten astiana ennen niiden lisäämistä ruokaan, kun teet seuraavaa ateriaa. Näin vähennät tiskiä ja voit vain huuhdella rasian ennen sen kierrättämistä.
  3. Kotinikkareille pienten elektroniikkakomponenttien, ruuvien, rikkojen yms. pikkuosien jaottelu rasian pohjan urien avulla on helppoa ja mustaa pohjaa vasten ne erottuvat hyvin.
  4. Joulukorttien koristelu varsinkin lasten kanssa voi olla sotkuista. Ota alle tyhjä ja pesty pakkaus, jolloin mm. glitteri kerääntyy rasiaan pöydän, maton ja vaatteiden sijaan!
  5. Polkupyörän tms. osien puhdistaminen hoituu rasiassa helposti, sillä se kestää hyvin myös kemikaaleja. Muistathan, että niiden käyttämisen jälkeen pakkausta ei voi laittaa enää muovinkierrätykseen, vaan sekajätteeseen tai ongelmajätteeseen!
  6. Yrttien yms. idättäminen siemenistä taimiksi onnistuu hyvin, sillä rasiaan mahtuu juuri sopivasti multaa eikä se vuoda kasteltaessa.