Pekonin paistorasva talteen!

Pekonin paistamisesta jäänyttä rasvaa ei kannata hävittää, vaan se kannattaa säästää myöhempää käyttöä varten pakastimessa tai jääkaapissa. Alla muutamia käyttötapoja, joten älä suotta enää heitä pekonin herkullista paistorasvaa roskikseen!

Miten säilyttää?

Säästä rasva jääkaapissa tai pakastimessa. Se säilyy pakastettuna käytännössä lähes vuoden, mutta kannattaa toki käyttää aiemmin, jotta saat siitä irti parhaimman maun. Pekonin rasvan voit käyttää milloin tahansa tehdessäsi ruokaa, jossa käyttäisit
normaalia paistorasvaa.

Makua kasviksille

Pannulle loraus oliiviöljyä ja teelusikallinen pekonin rasvaa - kasviksista tulee nopeasti paistettuina rapeita, mehukkaita ja ne saavat hieman savun makua pekonista. Ota kuitenkin huomioon, että tämä ei ole varsinainen vege- tai vegaanivaihtoehto.

Käytä paistin pinnalla

Uunissa kypsennettävää paistia kuuluu valella paistoliemellä ajoittain, mutta lämmitä pekonin rasva mikrossa juoksevaksi, jonka jälkeen voit sivellä sen silikonisudilla paistin pintaan. Myös ravintolat käyttävät usein makurasvaa muuten rasvattomien liharuokien pinnalla, joten tämä on hieman siihen suuntaan nojaava ratkaisu!

Voitele uunivuoka tai piirakkavuoka pekonin rasvalla

Tehdessäsi lihaisaa piirakkaa, voitele vuoka voin tai öljyn sijaan pekonin rasvalla. Pohja saa jo itsessään herkullista makua ja kevyt savuaromi on omiaan lisäämään piirakan maistuvuutta!

Kala pitää pekonista

Paista kalafileet pekonin rasvassa tai sivele sitä uunilohen pinnalle. Voit olla varma että sinulta kysytään salaista ainesosaa, kun pekonia ei kuitenkaan näy mailla halmeilla!