Tee oma chilimausteseos

Tee oma chilimausteseos

Marinadit, dry rubit ja valmiit mausteseokset nopeuttavat ruoanlaittoa ja niiden avulla löydät omat suosikkimakusi ja -mausteesi eri ruoille. Sen sijaan että mittailisit jokaiseen ruokaan pikkutarkasti kaikki mausteet, voit valmistaa isomman määrän kerralla ja käyttää nimikkoseostasi useisiin ruokiin.

Miksi käyttää valmista mausteseosta?

Moniin meksikolaisiin, väliamerikkalaisiin, afrikkalaisiin ja Lähi-Idän resepteihin tulee hyvin pitkälti samoja ainesosia ja etenkin nauta ja possu pitävät lempeistä, maanläheisistä mauista, kuten chili, kumina, kurkuma ja valkosipuli.

Mihin seosta voi käyttää?

Kannattaa opetella makujen yhdistelyä, jolloin opit hiljalleen eri mausteiden vaikutukset ruoan kokonaismakuun. Tämä kyseinen seos sopii grilliruokiin, patoihin ja kastikkeisiin, mutta saat siitä napakkaa makua vaikkapa sosekeittoon! Yhdistele ja muokkaa makuja vapaasti, jolloin löydät itsellesi mieluisimmat suhteet eri mausteiden välillä - emme tarjoa absoluuttista totuutta, vaan hyvän peruspohjan, jota voit lähteä muokkaamaan omien mieltymyksiesi mukaan!

Kauppalista

  • 2 dl chilijauhetta
  • 4 rkl kuminaa
  • 4 rkl suolaa
  • 2 rkl sipulijauhetta
  • 1 rkl cayennepippuria
  • 1 rkl valkosipulisuolaa tai -jauhetta
  • 1 rkl rouhittua mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja säilö ilmatiiviissä lasiastiassa kuivassa, viileässä ja pimeässä. Seos säilyy hyvänä jopa vuoden.