Vaihtelua lihan lisukkeisiin

Vaihtelua lihan lisukkeisiin

Kyllästyttääkö peruna, riisi tai pasta? Onneksi on olemassa vaihtoehtoja, joista osa on myös vähähiilihydraattisia. Lihan kumppaniksi sopivat hyvin myös bataatti, munakoiso ja jopa kaurakeksit!

Kolme vaihtoehtoa lihan lisukkeille

Seuraavan kerran kun mielikuvitus on koetuksella lisukkeiden suhteen, kokeile jotain näistä helpoista ja maistuvista vaihtoehdoista:

Helpot grillattavat bataattisiivut

Kauppalista:

  • 2 isoa bataattia
  • 3 tl oliiviöljyä
  • koshersuolaa

Tee näin:

Leikkaa pestyistä bataateista ohuita siivuja. Sekoita oliiviöljy ja koshersuola, marinoi bataattisiivut. Lämmitä grilli ja grillaa siivut välillä kääntäen, niin kauan että bataatit saavat hieman väriä.

Tarjoiluehdotus: Mausteinen hunajalimekastike

  • 2 rkl hunajaa
  • 1 ½ tl oliiviöljyä
  • 1 ½ tl sambal oelekia
  • 1 ½ tl limemehua
  • Ripaus suolaa
  • 2 rkl korianteria

Sekoita ainekset keskenään ja tarjoile grillattujen bataattisiivujen päällä.

Munakoisoranskalaiset

Kauppalista:

  • 2,5 dl pankojauhoja
  • 1,5 dl raastettua parmesania
  • 1 kananmunanvalkuainen
  • 1 iso munakoiso
  • 1 tl suolaa
  • Ruokaöljyä

Tee näin:

Laita uuni lämpenemään 220°C asteeseen ja pilko munakoiso pitkiksi tikuiksi. Sekoita pankojauhot ja parmesanjuusto keskenään esimerkiksi pakastepussissa. Vaahdota kananmunanvalkuainen. Laita munakoisotikut kulhoon ja mausta ne suolalla. Dippaa yksi munakoisotikku kerrallaan valkuaisvaahdossa ja laita se sitten parmesanjuuston ja leivänmurujen sekaan ja sekoita niin että tikku on kuorrutettu juustolla ja leivänmuruilla. Toista tämä kunnes kaikki munakoisotikut on kuorrutettu. Aseta tikut uunipellille leivinpaperin päälle ja ripottele niiden päälle ruokaöljyä (Vinkki: spray-öljy on kätevä vaihtoehto tähän!) Paista uunissa kääntäen 5 minuutin välein noin 15 minuuttia kunnes tikut saavat kultaisen värin ja ovat ihanan rapeita.

Tarjoiluehdotus: Dippaa ranskalaisia valmiiseen tai itsetehtyyn dippiin!

Juustoiset kaurakeksit

Kauppalista:

  • 5 dl spelttivehnää
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1/2 rkl suolaa
  • 120g voita pieninä kuutioina
  • 2,5 dl piimää
  • 2,5 dl cheddarjuustoa
  • 4 rkl ruohosipulia
  • Mustapippuria

Tee näin:

Laita uuni lämpenemään 200°C asteeseen. Laita korkeareunaiselle pellille leivinpaperi.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola isossa kulhossa. Lisää voikuutiot ja sekoita hyvin niin että taikinaan alkaa ilmestyä murusia. Lisää piimä, juusto, ruohosipuli ja muutama murskattu mustapippuri. Sekoita hyvin.

Jauhota leivinalusta tai pöytä ja siirrä taikina siihen. Ripottele pieni kerros jauhoja taikinan päälle. Kääntele taikinaa niin kauan ettei se ole enää tarttuvaa, lisää jauhoja mikäli tarve. Muotoile taikinasta n. sentin paksuinen levy. Käytä esimerkiksi keksimuottia taikinan leikkaamiseen ja tee siitä pieniä ympyrän muotoisia palasia.

Siirrä leikatut taikinapalat pellille ja sipaise jokaisen palan päälle hieman piimää. Paista 15-20 minuuttia kunnes keksit saavat kauniin kullanvärisen pinnan. Jäähdytä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoile esimerkiksi lihakastikkeen tai pihvien kanssa.