Vinkit hyvään sunnuntaibrunssiin

Breakfast + Lunch = Brunch eli Brunssi! Brunssi on aamupalan ja lounaan yhdistelmä, joka syödään aamupäivällä. Tämä tapahtuma on hyvin vapaamuotoinen, siihen kuuluu tietysti hyvä ruoka ja seurueen kanssa rento ajanvietto! Mikäpä olisikaan parempi tapa aloittaa vaikkapa sunnuntaipäivä?

Suunnittele menu, mitä tarjoat?

Juomavalikoiman kannattaa olla laaja. On hyvä lähteä liikkeelle yleisimmistä juomavaihtoehdoista kuten kahvi, tee, tuoremehut sekä vesi. Jos haluaa tuoda brunssiin juhlavaa twistiä, voi tarjolle laittaa esimerkiksi cocktaileja tai mocktaileja.

Brunssin helppous on siinä, että siellä voi tarjota miltei mitä vain! On hyvä lähteä miettimään tarjoiluja esimerkiksi omien suosikkiruokien kautta. Mitä tykkäät syödä aamupalalla, tai lounaalla? Brunssilla tarjotaan sekoitelma lämpimiä täyttäviä ruokia, sekä esimerkiksi naposteltavia ja makeita vaihtoehtoja.

Tee itsellesi lista

Kun tiedät mitä haluat tarjota, tee ostoslista ja mieti voitko valmistaa jotain etukäteen jo edellisenä iltana. Näin säästät aikaa ja vaivaa. Vältyt myös unohduksilta ja osaat ostaa oikeat asiat!

Brunssi tarjotaan usein buffet-periaatteella.

Lautaselle saa kerätä haluamansa lisukkeet ja syödä kiireettömästi, hakien lisää kun siltä tuntuu.  Tästä syystä sinun kannattaa myös miettiä etukäteen, miten laitat ruoan tarjolle ja minkälaisista astioista tarjoat sen. Myös kattaukseen kannattaa panostaa, sillä kaunis pöytä jää myös vieraiden mieleen! Muista huomioida myös mahdolliset erikoisruokavaliot, tätä helpottaa se, että kattausta tehdessä nimeät tarjottavat ruoat ja merkitset millaiseen ruokavalioon ne sopivat.

Brunssin voi järjestää myös nyyttikestien tapaan

Brunssia suunnitellessa kannattaa seurueen kanssa sopia, kuka tuo mitäkin ja jakaa vastuuta - näin saatte helposti järjestettyä mukavan yhteisen hetken, eikä kaikki työmäärä jää vain järjestäjälle.

Meidän reseptimme brunssin tarjoiluun

Tällä hetkellä Smoothie Bowl on suosittu aamupalavaihtoehto, mutta sen sijasta tarjolle voisi laittaa esimerkiksi Rönkä Bowlin. Munakokkeli on brunssiruoista perinteisin, siihen pientä twistiä tuo savuporo! Savunauta-kvinoakupit on helppo ja nopea tarjottava, joka valmistuu samalla kun katat vaikkapa pöytää.