Rönkä vähentää pakkausmuovin määrää uusilla jauhelihapakkauksillaan

Uudet jauhelihapakkaukset sisältävät 75% vähemmän muovia ja ovat täysin kierrätettäviä

Lähellä tuotetuista lihatuotteistaan tunnettu Rönkä uudistaa jauhelihapakkauksensa ja uudet, 75% vähemmän muovia sisältävät pakkaukset löytävät tiensä kauppojen hyllyille viikosta 9 lähtien. Löydät tuttujen pakkauskokojen lisäksi kauppojen kylmäaltaista jatkossa myös suuremman 900g pakkauksen Rönkä Naudan jauhelihaa.

Pakkausmuovin vähentäminen on osa Rönkän ympäristöstrategiaa. Viime vuonna Rönkä sai tunnustusta energiankäytöstään, sillä Rönkän käyttämästä sähköenergiasta 100% on alkuperätakuumerkittyä ja uusiutuvaa vesisähköä, jota tuotetaan alle kilometrin päässä sijaitsevalla Isohaaran voimalaitoksella (lue alkuperäinen uutinen täältä). Uudet jauhelihapakkaukset tulevat vähentämään muovijätteen määrää kotitalouksissa merkittävästi. Yrityksen hallituksen puheenjohtaja Juha Rönkä näkee uudistuksessa paljon hyviä puolia: “Sen lisäksi, että muovia todella on perinteisiin pakkauksiin verrattuna 75% vähemmän, uudet pakkaukset puristuvat tyhjinä erittäin pieneen tilaan, mikä luonnollisesti säästää tilaa muovinkeräysastioista.” Pakkaukset ovat myös 100% kierrätettäviä.

Uudet pakkaukset ovat kuluttajien saatavilla tuttujen 300g, 400g ja 700g jauhelihapakkausten osalta viikosta 9 alkaen ja uusi 900g Nautajauhelihapakkaus on myynnissä viikosta 10 lähtien.