Lankkupihvi rosmariinimarinadissa - Rönkä - maussa on sen voima

Lankkupihvi rosmariinimarinadissa

Lankkupihvi rosmariinimarinadissa

Kauppalista

  • n. 600 g Rönkä Naudan lankkupihvi
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl Worcestershire-kastiketta
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 3 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 2 oksaa tuoretta rosmariinia
  • Hyppysellinen punapippuria murskattuna
  • Kevätsipulin varsia
  • Seesaminsiemeniä
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Lankkupihvi rosmariinimarinadissa

Hiero rosmariinia kämmenten välissä hieman, jotta aromit irtoavat paremmin. Laita oksat isoon muovipussiin, lisää muut ainekset ja sekoittele, kunnes mausteet ovat kunnolla sekaisin. Laita liha mausteiden joukkoon, sulje pussi ja kääntele, kunnes marinadi peittää lihan joka puolelta. Laita pussi jääkaappiin vuorokaudeksi, käännellen sitä pari kertaa marinoitumisen aikana.

Lämmitä grilli kuumaksi ja jätä grillin toinen sivu vapaaksi hiilistä tai kaasuliekistä. Nosta huoneenlämmössä puoli tuntia levännyt liha grilliin suoralle lämmölle ja kypsennä välillä käännellen yhteensä 4-5 minuuttia per puoli. Siirrä liha lopuksi epäsuoralle lämmölle ja jatka kypsentämistä vielä 15-30 minuuttia grillin lämmöstä riippuen. Tarkista viillolla lihan kypsyysaste ja nosta liha lopuksi vetäytymään n. 10 minuutiksi ennen leikkaamista.

Leikkaa liha mahdollisimman ohuiksi siivuiksi, asettele siivut vadille ja koristele kevätsipulin varsilla sekä seesaminsiemenillä, ja tarjoile haluamiesi lisukkeiden kera! Suosittelemme lisämausteeksi esimerkiksi balsamicokastiketta, jonka reseptin löydät täältä.

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.