Pampan pihvi & Salsa Criolla - Rönkä - maussa on sen voima

Pampan pihvi & Salsa Criolla

Pampan pihvi & Salsa Criolla

Kauppalista

  • 500 g Rönkä Naudan lankkupihvit
  • 2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl oreganoa
  • ½ tl chilijauhetta
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Mustapippuria

Salsa Criolla

  • 3 tomaattia
  • 1 vihreä paprika
  • 1 punasipuli
  • 1 rkl limemehua
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl punaviinietikkaa
  • Suolaa
  • Mustapippuria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Pampan pihvi & Salsa Criolla

Sekoita lihan mausteet morttelissa tahnaksi. Halutessasi voit nuijia lihaa hieman ohuemmaksi ja mureammaksi, jotta mausteet imeytyvät lihaan paremmin. Hiero mausteseos lihan pintaan ja laita jääkaappiin maustumaan 6-12 tunniksi.

Kuumenna grilli keskilämmölle ja kypsennä lihaa suoralla lämmöllä 3-4 minuuttia per puoli. Pintaan saa tulla mukavaa paahteisuutta, mutta jätä liha sisältä pinkiksi! Kun liha on medium, kääräise se folioon vetäytymään ja odottamaan salsan valmistumista.

Kuutioi tomaatit ja paprika pieniksi kuutioiksi ja leikkaa punasipuli ensin puoliksi ja sen jälkeen ohuiksi siivuiksi. Laita ainekset kulhoon ja lisää limemehu, öljy, etikka ja mausteet. Sekoita hyvin ja anna tekeytyä n. 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Leikkaa lihasta lopuksi ohuita siivuja ja tarjoile keitetyn riisin tai tortilloiden kera! Itse tehtyjen tortilloiden ohjeen löydät täältä.

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.