Pikkelöity punasipuli

Pikkelöity punasipuli

Kauppalista

  • 3 punasipulia
  • 1 dl omenaviinietikkaa
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • Ripaus suolaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Pikkelöity punasipuli

Tässä on kenties Suomen suosituin pikkelöidyn punasipulin helppo ja takuuvarma resepti! Pikkelöity punasipuli on herkullinen lisuke hampurilaisiin, voileipiin, salaatteihin tai minkä tahansa liharuoan yhteyteen. Sen lisäksi se on erittäin helppo valmistaa! Pikkelöidyn punasipulin säilyvyys on melko hyvä, yhdestä kahteen viikkoa jääkaapissa. Yleensä se tulee kuitenkin syödyksi jo kauan ennen kuin maku ehtii muuttua.

Siivuta kuoritut punasipulit tasaisen paksuiksi renkaiksi joko veitsellä tai mandoliinilla. Kuumenna vesi, etikka, sokeri ja ripaus suolaa kattilassa niin, että se juuri ja juuri kiehahtaa ja sokeri sekä suola liukenevat. Lisää punasipulit ja hauduta matalalla lämmöllä n. 10 minuuttia, tai kunnes sipuli hieman pehmenee. Kaada punasipulit nesteineen kannelliseen lasipurkkiin ja anna jäähtyä ennen kuin siirrät sen jääkaappiin.

Tätä perusohjetta voit tuunata esim. maustepippureilla, chilillä tai yrteillä. Samaa ohjetta käyttämällä voit pikkelöidä muitakin vihanneksia nopeasti ja näppärästi!

Katso esimerkiksi tämä versio, jossa on hieman enemmän potkua!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)