Porsaan grillipihvit

Porsaan grillipihvit

Kauppalista

  • Rönkä Porsaan grillipihvit (2-5 kpl)
  • 1 punainen paprika
  • 1 vihreä paprika
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 sipuli
  • Öljyä
  • Suolaa
  • Timjamia
  • Mustapippuria
  • BBQ-kastiketta
  • Folioperunat grillissä (resepti)
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Porsaan grillipihvit

Ota porsaan grillipihvit huoneenlämpöön n. 30 minuuttia ennen grillausta. Leikkaa kasvikset isoiksi paloiksi ja pujota ne vartaisiin. Sivele vartaiden pintaan öljyä ja mausta suolalla, pippurilla sekä timjamilla (timjami sopii porsaanlihan kanssa erinomaisesti).

Valmista folioperunat grillausta varten tämän ohjeen mukaisesti. Kuumenna grilli kuumaksi toiselta laidalta, keskilämmölle toiselta puolelta. Asettele ensin folioperunat ritilän keskilämmön puolelle ja sulje kansi. Anna perunoiden kypsyä n. 10 minuuttia ennen kuin lisäät muut herkut grilliin.

Pyyhkäise porsaan grillipihvien pinnalta ylimääräinen marinadi pois talouspaperilla tai veitsen reunalla. Nosta pihvit grilliritilälle suoralle lämmölle ja kypsennä nopeasti, n. 2-3 minuuttia per puoli välillä käännellen. Paahda myös kasvisvartaat suoralla lämmöllä nopeasti, äläkä säikähdä, jos paprikan ja sipuleiden reunat alkavat mustua. Kypsennyksen loppuvaiheessa sivele vartaita BBQ-kastikkeella ja anna kastikkeen karamellisoitua vartaiden pintaan n. minuutin ajan per puoli.

Nosta pihvit folion sisään vetäytymään ja ota myös vartaat pois grillistä. Jätä perunat vielä jälkilämmölle kypsymään sillä välin kun järjestelet muun kattauksen.

Kun perunat ovat kypsyneet yhteensä 20-30 minuuttia, nosta ne höyryävän kuumina suoraan lautasille (tarkista kuitenkin ennen tarjoilua, että perunat ovat kypsiä).

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)