Savustettu naudan etuselkä

Savustettu naudan etuselkä

Kauppalista

0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Savustettu naudan etuselkä

Kuivaa liha kauttaaltaan ja hiero sen pintaan dry rub -seos. Jätä liha odottamaan ja valmistele savustin tai grilli.

Sähkösavustinta käytettäessä tehtävä on helppo. Aseta savustuslastut niiden alustalle, aseta lämpötila 100-120°C asteeseen ja laita liha savustimeen.

Kaasugrilliä käytettäessä aseta savustuslastut folioastiaan tai savustuslaatikkoon, jonka sitten asetat laitimmaisen polttimen päälle. Sijoita liha grillin toiseen laitaan.

Hiiligrillissä suosittelemme "donitsin" rakentamista briketeistä. Asettele brikettejä puoliympyräksi (tai pidemmässä kypsennyksessä täydeksi ympyräksi), laita savustuskiekkoja tasaisesti brikettien päälle ja sytytä briketit toisesta päästä. Sijoita liha grillin keskelle, jotta se ei ole suoraan palavien brikettien päällä. Briketit palavat hiljalleen ja tuli etenee pitkin donitsia, jolloin lämpötila pysyy tasaisena ja savun määrä vakiona.

Työnnä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan ja laita liha grilliin. Laita lihan alle foliovuoka, johon voit laittaa hieman vettä. Vesi pitää lämpötilan tasaisena, ilman kosteana ja lihasta irtoava neste valuu astiaan, eikä sotke grilliä. Grillin tai savustimen lämpötilan tulisi olla 100-120°C astetta ja savun värin tulee olla läpikuultavaa tai sinertävää, ei mustaa tai valkoista. Oikea savu syntyy riittävän korkeassa lämpötilassa ja käytettävä puulaatu vaikuttaa lämpötilan valintaan.

1,5-2 tunnin kuluttua lihan sisälämmön tulisi olla n. 65°C astetta. Ota liha pois grillistä, kääri se tiukasti folioon ja laita sen jälkeen takaisin grilliin jälkikypsymään. Kun lihan sisälämpö on lopulta 75-78°C astetta (tämä voi vaatia jopa 3 tuntia), voit nostaa lihan vetäytymään 10 minuutiksi ennen sen siivuttamista.

Lopputuloksena pitäisi olla mehukas lihapala, jonka pinta on ihanan rapea ja hyvin tumma.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)