Tähteä viidestä
(0 arviota)
Hampurilaisten ympärille on muodostunut varsinkin viimeisen vuosikymmenen aikana täysin omintakeinen kulttuurinsa, minkä vuoksi burgerit eivät ole enää ylenkatsottua pikaruokaa, vaan kulinaristisia taidonnäytteitä, joissa käytetään mitä mielikuvituksellisimpia ratkaisuja. Koska burgerin konsepti on mukavan väljä, voi sen täytteinä tai jopa sämpylänä toimia lähes mikä tahansa herkullinen raaka-aine.
Perinteisen juustohampurilaisen tai sitäkin pelkistetymmän hampurilaisen jatkumoksi on tullut erilaisilla kastikkeilla ja fuusiokeittiöiden mauilla täydennettyjä herkkuja, kuten tämä valkosipuliburgeri. Et tarvitse sitä majoneesituubia lainkaan, kun valmistat lämpimän, paksun, juustoisen ja ennen kaikkea valkosipulisen kastikkeen, joka tekee burgerista vastustamattoman näköisen ja makuisen!
Valmista ensimmäisenä hampurilaissämpylät tällä ohjeella. Voit myös käyttää valmiita sämpylöitä, mikäli sinulla ei ole aikaa tehdä niitä itse.
Seuraavaksi valmista valkosipulikastike: sulata voi kasarissa keskilämmöllä ja lisää joukkoon murskatut valkosipulinkynnet. Kuullota hetki, kunnes valkosipulimurska pehmenee ja muuttuu läpikuultavaksi. Lisää jauhot ja sekoita hyvin puuhaarukalla tai vispilällä kunnes seos sakeutuu. Lisää maitoa vähän kerrallaan ja sekoita jatkuvasti. Lopuksi, laita kastikkeen joukkoon juustot, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Jatka kastikkeen hauduttamista pienellä lämmöllä välillä sekoittaen, jotta se sakeutuu entisestään erittäin paksuksi ja maut tiivistyvät.
Paista burgeripihvit grillissä suoralla lämmöllä tai paistinpannulla liedellä. Kokoa lopuksi burgerit laittamalla sämpylän pohjalle reilusti rucolaa, nosta kuuma pihvi salaattipedille, lusikoi ihanan paksua valkosipulikastiketta pihvin päälle ja raikasta koko komeus lopuksi tomaattiviipaleilla.
Täyteläinen valkosipuliburgeri maistuu rapeiden lohkoperunoiden kera suorastaan taivaalliselta!