Chili con carne bataattitaskussa - Rönkä - maussa on sen voima

Chili con carne bataattitaskussa

Chili con carne bataattitaskussa

Kauppalista

  • 700 g Rönkä Nautajauheliha 10%

  • 6 keskikokoista bataattia

  • 2 sipulia

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 1 punainen paprika

  • 2 tl chilijauhetta

  • 2 tl savupaprikajauhetta

  • 1 tl jauhettua kuminaa

  • ½ tl kuivattua meiramia

  • 1 lihaliemikuutio

  • 400 g tomaattimurskaa

  • 1 tl sokeria

  • 2 rkl tomaattipyrettä

  • 400 g kidneypapuja

  • 3 dl vettä

  • Suolaa

  • Pippuria

  • Öljyä

  • Juustoraastetta (mielellään manchego)

  • 2 limen mehu

  • Tuoretta korianteria

0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Chili con carne bataattitaskussa

Jos olet tottunut tekemään chili con carnesta keittomaisen, tee tällä kertaa siitä hiukan tahmeampi. Lisää joko perusohjeeseesi vähemmän vettä tai redusoi ylimääräistä nestettä pois keittämällä. 

Ota ensimmäisenä bataatit esiin. Pese ne huolellisesti ja tee pitkälle sivulle viilto. Laita bataatit mikroon 8-10 minuutiksi jotta ne kypsyvät ja muuttuvat mukavan pehmeiksi. Aseta sivuun odottamaan.

Valmista chili con carne tällä reseptillä.

Keitä ylimääräistä nestettä pois jotta chilistä tulee sopivan tahmeaa ja se suostuu pysymään bataatin päällä valumatta liikaa.

Paina kevyesti bataatti auki viiltokohdasta. Halutessasi lihaisampia versioita, voit kauhoa lusikalla hieman bataattia pois jotta kastikkeelle jää enemmän tilaa.

Täytä viiltokohta chili con carnella ja levitä päälle haluamasi määrä juustoraastetta.

Laita bataatit chileineen uunipellille ja paista 175°C asteessa jotta päällä oleva juusto pääsee hiukan sulamaan.

Lisää lopuksi päälle tujaus limemehua ja koristele tuoreella korianterilla.

Nauti yksin tai hyvässä seurassa!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.