700 g Rönkä Nautajauheliha 10%
6 keskikokoista bataattia
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
2 tl chilijauhetta
2 tl savupaprikajauhetta
1 tl jauhettua kuminaa
½ tl kuivattua meiramia
1 lihaliemikuutio
400 g tomaattimurskaa
1 tl sokeria
2 rkl tomaattipyrettä
400 g kidneypapuja
3 dl vettä
Suolaa
Pippuria
Öljyä
Juustoraastetta (mielellään manchego)
2 limen mehu
Tuoretta korianteria
Tähteä viidestä
(0 arviota)
Jos olet tottunut tekemään chili con carnesta keittomaisen, tee tällä kertaa siitä hiukan tahmeampi. Lisää joko perusohjeeseesi vähemmän vettä tai redusoi ylimääräistä nestettä pois keittämällä.
Ota ensimmäisenä bataatit esiin. Pese ne huolellisesti ja tee pitkälle sivulle viilto. Laita bataatit mikroon 8-10 minuutiksi jotta ne kypsyvät ja muuttuvat mukavan pehmeiksi. Aseta sivuun odottamaan.
Valmista chili con carne tällä reseptillä.
Keitä ylimääräistä nestettä pois jotta chilistä tulee sopivan tahmeaa ja se suostuu pysymään bataatin päällä valumatta liikaa.
Paina kevyesti bataatti auki viiltokohdasta. Halutessasi lihaisampia versioita, voit kauhoa lusikalla hieman bataattia pois jotta kastikkeelle jää enemmän tilaa.
Täytä viiltokohta chili con carnella ja levitä päälle haluamasi määrä juustoraastetta.
Laita bataatit chileineen uunipellille ja paista 175°C asteessa jotta päällä oleva juusto pääsee hiukan sulamaan.
Lisää lopuksi päälle tujaus limemehua ja koristele tuoreella korianterilla.
Nauti yksin tai hyvässä seurassa!