Chili con carne

Chili con carne

Kauppalista

  • 700 g Rönkä Nautajauheliha 10%
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen paprika
  • 2 tl chilijauhetta
  • 2 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl jauhettua kuminaa
  • ½ tl kuivattua meiramia
  • 1 lihaliemikuutio
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 400 g kidneypapuja
  • 3 dl vettä
  • 2 rkl balsamicoa
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Rypsiöljyä
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Chili con carne

Paras chili con carne -resepti sisältää laadukasta lihaa, runsaasti mausteita, hieman makeutta sokerista sekä kevyen hapokkuuden tomaattimurskasta sekä balsamicosta. Hitaasti hauduttaen maut tiivistyvät ja korostavat toisiaan, joten kiireisen kokin ruoasta ei chili con carnessa ole kyse.

Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet ja silppua ne hienoksi silpuksi. Pilko myös paprika n. ½ sentin kokoisiksi kuutioiksi.

Kuumenna paistokasari keskilämmölle ja lisää öljy. Kuullota ensin sipuleita öljyssä n. 5 minuutin ajan ja lisää sen jälkeen paprikat, chilijauhe, paprikajauhe sekä kumina. Kypsennä pari minuuttia koko ajan käännellen.

Ruskista seuraavaksi naudan jauheliha; nosta pannun lämpötilaa ja lisää liha pannulle. Paista, kunnes liha on kokonaan ruskistunut. Voit myös ruskistaa jauhelihan kahdessa erässä, mikäli jauheliha vaikuttaa kiehuvan ruskistumisen sijasta.

Valmista lihaliemi: lisää kiehuvaan veteen lihaliemikuutio, sekoita ja kaada liemi pannulle. Lisää pannulle myös tomaattimurska, tomaattipyre, balsamico, meirami, sokeri ja ripaukset suolaa ja pippuria maun mukaan. Sekoita hyvin, kuumenna poreilevaksi ja jätä hautumaan n. 30 minuutiksi. Tarkkaile seosta, jotta se ei pala pohjaan tai kuivu (voit tarvittaessa lisätä hieman vettä).

Valuta ja huuhtele kidneypavut lävikössä ja lisää ne chilin sekaan. Odota, kunnes seos jälleen kuplii ja jatka kypsennystä vielä 10-15 minuuttia.

Maista chiliä kypsennyksen aikana ja lisää mausteita tarvittaessa.

Lopuksi sammuta levy, laita paistokasariin kansi päälle ja anna chilin vetäytyä n. 10 minuutin ajan. Tämä tasoittaa maut kunnolla.

Tarjoile riisin tai esimerkiksi pataleivän kanssa!

Reseptiin liittyvät tuotteet

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)