Chili con carne

Chili con carne

Chili con carne

Kauppalista

  • 700 g Rönkä Nautajauheliha 10%
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen paprika
  • 2 tl chilijauhetta
  • 2 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl jauhettua kuminaa
  • ½ tl kuivattua meiramia
  • 1 lihaliemikuutio
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 400 g kidneypapuja
  • 3 dl vettä
  • suolaa
  • pippuria
  • öljyä
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Chili con carne

Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet ja silppua ne hienoksi silpuksi. Pilko myös paprika n. ½ sentin kokoisiksi kuutioiksi.

Kuumenna paistokasari keskilämmölle ja lisää öljy. Kuullota ensin sipuleita öljyssä n. 5 minuutin ajan ja lisää sen jälkeen paprikat, chilijauhe, paprikajauhe sekä kumina. Kypsennä pari minuuttia koko ajan käännellen.

Ruskista seuraavaksi jauheliha; nosta pannun lämpötilaa ja lisää liha pannulle. Paista, kunnes liha on kokonaan ruskistunut.

Valmista lihaliemi: lisää kiehuvaan veteen lihaliemikuutio, sekoita ja kaada liemi pannulle. Lisää pannulle myös tomaattimurska, tomaattipyre, meirami, sokeri ja ripaukset suolaa ja pippuria maun mukaan. Sekoita hyvin, kuumenna poreilevaksi ja jätä hautumaan n. 30 minuutiksi. Tarkkaile seosta, jotta se ei pala pohjaan tai kuivu (voit tarvittaessa lisätä hieman vettä).

Valuta ja huuhtele kidneypavut lävikössä ja lisää ne chilin sekaan. Odota, kunnes seos jälleen kuplii ja jatka kypsennystä vielä 10-15 minuuttia.

Maista chiliä kypsennyksen aikana ja lisää mausteita tarvittaessa.

Lopuksi sammuta levy, laita paistokasariin kansi päälle ja anna chilin vetäytyä n. 10 minuutin ajan. Tämä tasoittaa maut kunnolla.

Tarjoile riisin tai esimerkiksi pataleivän kanssa!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.