700g Ohuesti viipaloitua Rönkä Härän pihvifilettä
4 rkl maissitärkkelystä
1 rkl seesamiöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 tl jauhettua inkivääriä
1 dl soijaa
5 rkl fariinisokeria
1,5 dl vettä
3 kevätsipulinvartta
Tähteä viidestä
(0 arviota)
Mongolian härkä, tai mongolialainen härkä, on totutusti wokkipannulla nopeasti valmistuva ruoka, mutta toinen tapa valmistaa se on hitaasti uunissa hauduttaen, jolloin lihasiivuista tulee entistäkin mureampia, eikä niinkään rapeakuorisia. Suosittelemme kokeilemaan myös uunissa valmistettavaa versiota, mutta mikäli wokkipannussa valmistettu mongolian härkä on enemmän sinun mieleesi, löydät sen reseptin täältä.
Reseptissä käytetään Rönkä Härän pihvifilettä, sillä se on erityisen mureaa, harvasyistä ja vähärasvaista lihaa, josta saat suussa sulavan maukasta hauduttamalla sitä uunissa runsaan makuisessa kastikkeessa. Jos et halua alkaa siivuttamaan lihaa itse, voit käyttää Rönkä Nautalastua sen sijaan. Kaksi kappaletta 300 g pakkausta Rönkä Nautalastua riittää tähän reseptiin hyvin, eikä muiden ainesosien määrää tarvitse muokata lainkaan. Nautalastut kannattaa sulattaa etukäteen ja irrotella toisistaan ennen niiden pyörittelyä maissitärkkelyksessä.
Lämmitä uuni 150°C asteeseen.
Laita lihasiivut tai suikaleet kulhoon maissitärkkelyksen kanssa. Sekoita kunnes maissitärkkelys peittää lihasiivut tasaisesti. Laita lihat kookkaaseen uunipataan.
Lisää seesamiöljy, murskattu valkosipuli, inkivääri, soija, fariinisokeri ja vesi, sekoita.
Anna padan hautua 4-5 tuntia, sekoita pari kertaa kypsennyksen aikana.
Ripottele päälle silputtu kevätsipuli ja tarjoile keitetyn riisin kanssa.
Jos haluat pataan hieman enemmän potkua, siivuta yksi chili mahdollisimman ohuiksi renkaiksi ja lisää ne pataan mausteiden kanssa. Voit halutessasi lisätä joukkoon myös kasviksia kypsennyksen viimeisen tunnin ajaksi, jolloin niihin jää hieman purutuntumaakin.
Mongolian härän kanssa sopivat erinomaisesti parsakaali, porkkana, vihreät pavunvarret tai paprika!