Poron ulkofilepihvi ja palsternakkapyree - Rönkä - maussa on sen voima

Poron ulkofilepihvi ja palsternakkapyree

Poron ulkofilepihvi ja palsternakkapyree

Kauppalista

  • 1 kpl Rönkä Poron ulkofilepihvi
  • 250 g palsternakkaa
  • Kermaa
  • Voita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • Ripaus timjamia
  • Laakerinlehti
  • Tuoretta persiljaa
  • Suolaa
  • Mustapippuria myllystä
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Poron ulkofilepihvi ja palsternakkapyree

Nosta poron ulkofilepihvi(t) huoneenlämpöön sulamaan hyvissä ajoin ennen kypsentämistä ja poista poronliha pakkauksesta. Pyyhi lihan pinta kuivaksi talouspaperilla.

Kuori ja kuutioi palsternakat, laita ne kattilaan ja lisää vettä juuri sen verran että palsternakat peittyvät. Kuori valkosipulinkynnet ja litistä ne veitsen sivulla. Lisää kattilaan laakerinlehti sekä valkosipulinkynnet ja kuumenna poreilevaksi, mausta suolalla. Keitä kunnes palsternakat ovat pehmeitä.

Sillä välin paista poron ulkofilepihvi: Kuumenna paistinpannu korkealle keskilämmölle tai kunnolla kuumaksi asti. Lisää pannulle voita, nosta poronliha pannulle ja paista molemmilta puolilta 1½ - 2 minuuttia, halutun kypsyysasteen mukaisesti. Mausta poronliha suolalla ja mustapippurilla ja nosta lopuksi folioon lepäämään.

Kaada palsternakkojen keitinvesi pois ja soseuta ne sauvasekoittimella tai sähkövatkaimella. Lisää nokare voita, timjamia, suolaa tarvittaessa ja notkista kermalla sopivaksi. Annostele pyreetä lautaselle kauniiksi keoksi, siivuta poron ulkofilepihvi, asettele keon päälle ja silppua koristeeksi tuoretta persiljaa.

Kastikkeeksi sopii erinomaisesti tämä balsamicokastike!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)