Suussa sulava aito poronkäristys

Suussa sulava aito poronkäristys

Kauppalista

  • 400 g Rönkä Aito Poronkäristys
  • n. 50 g voita
  • 1 sipuli
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • 2 dl kermaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Suussa sulava aito poronkäristys

Harva asia huokuu lappilaisuutta enemmän kuin höyryävän kuuma ja ihanan murea aito poronkäristys.

 

​​​​​​

Alunperin saamelaiskulttuurin perinteisestä pororuoasta alkoi vuosien saatossa kehittyä koko Lapin tunnusomainen herkku, mutta resepti on aidoimmillaan yhä samanlainen kuin vaikka sata vuotta sitten. Nykyisin poronkäristyksestä on lukemattomia variaatioita kermalla, oluella, viinillä tai eksoottisilla mausteilla höystettynä. Poronkäristys löytyy myös monien huippuravintoloiden ruokalistalta ympäri maata ja jopa ulkomailla saakka.

Rönkä Aito poronkäristys on juuri sitä mitä nimikin lupaa: laadukasta ja mureaa, ohuiksi lastuiksi vuoltua poronlihaa, josta valmistat autenttisen makuelämyksen helposti ja vaivatta. Tässä reseptissä pehmennetään makuelämystä entisestään pienellä tilkalla kermaa.

Valmistusohje:

Sulata voi paistokasarissa tai valurautapadassa. Ruskista Aito Poronkäristys voissa ja lisää ruskistuksen loppuvaiheessa silputtu sipuli kuullottumaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

Pienennä lämpöä ja hauduta käristystä 30-60 minuuttia, kunnes se on hyvin mureaa. Valmista sillä välin lisukkeet, kuten perunamuusi.

Lorauta lopuksi kerma käristyksen sekaan ja keittele lientä kasaan, kunnes sinulla on paksuhko, ihanan kermainen käristys.

Tarjoile perinteisesti suolakurkkujen ja puolukkasurvoksen sekä perunamuusin kera!

Kokeile myös muita käristysreseptejämme:

Reseptiin liittyvät tuotteet

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)