Valkoinen pizzakastike - Rönkä - maussa on sen voima

Valkoinen pizzakastike

Valkoinen pizzakastike

Kauppalista

  • 2 rkl voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ silputtu sipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl täysmaitoa
  • 1 dl raastettua parmesaania
  • 2 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • Suolaa
  • Pippuria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Valkoinen pizzakastike

Kuumenna kasari keskilämmölle ja lisää voi sekä oliiviöljy. Kuullota sipulisilppua ja murskattuja valkosipulinkynsiä kunnes ne hieman pehmenevät ja aromit pääsevät valloilleen. Lisää vehnäjauhot koko ajan vispilällä sekoittaen. Varo ruskistamasta jauhoja liikaa (kullankeltainen väri on haluttu lopputulos tässä vaiheessa).

Kaada joukkoon täysmaito, parmesaani, hienonnettu basilika, suola sekä pippuri. Jatka kuumentamista koko ajan vispaten, kunnes kastike kuplii hieman ja on paksuuntunut sopivasti. Lisää tarvittaessa maitoa, mikäli seos on liian paksua.

Nosta kasari levyltä ja levitä kastike pizzapohjille pian valmistamisen jälkeen.

VINKKI: voit käyttää mozzarellaa parmesaanin tilalta, mutta muista sen olevan paksumpaa ja venyvämpää!

Testaa myös muita pizzakastikereseptejämme:

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)