Valkoinen pizzakastike

Valkoinen pizzakastike

Kauppalista

  • 2 rkl voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ silputtu sipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl täysmaitoa
  • 1 dl raastettua parmesaania
  • 2 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • Suolaa
  • Pippuria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Valkoinen pizzakastike

Valkoinen pizza eli pizza bianca on aidosti italialainen versio, johon ei tulekaan tuttua tomaattikastiketta, vaan erittäin juustoinen kastike suoraan pohjan päälle. Joissain osissa Italiaa käytetään pelkästään eri juustoja luomaan pehmeä ja täyteläinen pohja, kun taas toisaalla pohjalle valmistetaan juustoinen kastike, jota on helppo levittää ja joka on samalla hieman vähärasvaisempi kuin pelkällä juustolla toteutettu pizza bianca. Esimerkiksi Napolissa suuressa suosiossa on ricotta-provolone -seos, joka levitetään pohjan päälle.

Valkoista pizzaa valmistaessasi haluat varmistua siitä, että pizza todellakin paistuu kunnolla, joten liian paksua kerrosta ei kannata pohjalle levittää. Paksu kastike hidastaa pohjan kypsymistä, joten voit joko esipaistaa pohjaa muutaman minuutin ajan, tai sitten levittää kastiketta pohjalle ohuemmin. Myös täytteiden suhteen kannattaa olla säästeliäs, sillä pizzan kohdalla vähemmän on enemmän. Satsaa siis laadukkaisiin raaka-aineisiin mieluummin kuin eri täytteiden runsaaseen määrään.

Valmistusohje:

Kuumenna kasari keskilämmölle ja lisää voi sekä oliiviöljy. Kuullota sipulisilppua ja murskattuja valkosipulinkynsiä kunnes ne hieman pehmenevät ja aromit pääsevät valloilleen. Lisää vehnäjauhot koko ajan vispilällä sekoittaen. Varo ruskistamasta jauhoja liikaa (kullankeltainen väri on haluttu lopputulos tässä vaiheessa).

Kaada joukkoon täysmaito, parmesaani, hienonnettu basilika, suola sekä pippuri. Jatka kuumentamista koko ajan vispaten, kunnes kastike kuplii hieman ja on paksuuntunut sopivasti. Lisää tarvittaessa maitoa, mikäli seos on liian paksua.

Nosta kasari levyltä ja levitä kastike pizzapohjille pian valmistamisen jälkeen. Suosittelemme esipaistamaan pizzapohjaa uunissa muutaman minuutin ajan, jotta paksu kastike ei haittaisi pohjan paistumista.

VINKKI: voit käyttää mozzarellaa parmesaanin tilalta, mutta muista sen olevan paksumpaa ja venyvämpää!

Testaa myös muita pizzakastikereseptejämme:

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)