Burgerit chilimajoneesilla

Burgerit chilimajoneesilla

Kauppalista

  • 4 kpl Rönkä Burger grillipihvit
  • 4 hampurilaissämpylää
  • Jääsalaattia
  • Cheddarsiivuja
  • Suolakurkkuja
  • Tomaattia
  • Pikkelöityä punasipulia

Chilimajoneesi

  • 1 dl laadukasta majoneesia
  • 2 rkl ketsuppia
  • 1 rkl Srirachaa
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Ripaus savupaprikamaustetta
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Burgerit chilimajoneesilla

Mikä tekee burgerista täydellisen? Yhden mielestä pihvin tulee olla ehdottomasti itse tehty ja korkeintaan mediumiksi kypsennetty, toisen mielestä pihvin tulee olla läpikypsä. Kolmannen mielestä pihvi on sivuseikka, pääasia on lisukkeet kuten juusto. Oli miten oli, burgerit ovat aina maukkaita, eikä kovinkaan moni sellaisesta kieltäydy mikäli niitä on tarjolla. Tämän burgerin ytimessä on makutestien menestyjä, Rönkä Burger grillipihvi, sekä itsetehty chilimajoneesi niille, jotka haluavat hampurilaiseensa hieman enemmän potkua!

Valmistusohje:

Ota Burger grillipihvit huoneenlämpöön n. puoli tuntia ennen kypsennystä. Valmistele muut täytteet pesemällä ja viipaloimalla kasvikset. Jos teet pikkelöityä punasipulia, suosittelemme sen valmistamista etukäteen edellisenä päivänä. Reseptin parhaaseen pikkelöityyn punasipuliin löydät täältä.

Sekoita majoneesin ainekset keskenään pienessä kulhossa ja siirrä se jääkaappiin maustumaan vielä hetkeksi. Emme voi suoranaisesti suositella kevytmajoneesia, sillä laatu korvaa määrän, eikä majoneesissa käytetty öljy ole erityisen epäterveellistä. Mikään ei tietenkään estä sinua käyttämästä kevytversioita. Jos Srirachan potku ei ole sinulle tarpeeksi napakka, voit käyttää vahvempia, valkosipulilla maustettuja chilikastikkeita joita kaupoista löytyy nykyisin hyllymetreittäin.

Kun kaikki esivalmistelut on suoritettu, on aika paistaa burgerpihvit: kuumenna paksupohjainen paistinpannu tai grilli korkeahkolle lämmölle ja ruskista pihvejä 1-2 minuutin ajan per puoli. Nosta pihvit tämän jälkeen folion sisään lepäämään siksi ajaksi kun täytät sämpylät. Nosta burgerpihvit tomaatti- ja salaattipedille, laita päälle paksu cheddarsiivu ja lusikoi upeaa chilimajoneesia päälle reilusti. Suolakurkut ja pikkelöidyt punasipulit pinnalle ja kansi päälle. Syömään!

Vinkki: Jos haluat että juusto sulaa pihvien pinnalle paremmin, käytä pihvit vielä uunissa grillivastuksen alla. Toimi silloin näin: Ruskista pihvejä minuutin ajan per puoli, laita juustosiivut pihvien päälle ja siirrä paistinpannu pihveineen uuniin grillivastuksen alle muutamaksi minuutiksi. Tämän jälkeen pihvit nostetaan suoraan sämpylöiden väliin.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)