Tähteä viidestä
(0 arviota)
Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Kuori perunat lämpiminä ja soseuta ne survimella tai sähkövatkaimella. Älä lisää nestettä, sillä taikinasta täytyy tulla kyllin paksua!
Kaada perunasose työtasolle ja ripottele joukkoon vehnäjauhot sekä n. 1 tl suolaa. Riko kananmuna keskelle ja työstä taikina tasaiseksi. Vältä vaivaamasta liikaa, jotta taikinasta ei tule löysää. Taikinan käsittely on helpompaa kumihanskat kädessä.
Ota taikinasta n. nyrkin kokoisia palasia ja pyörittele niistä n. 1,5 cm paksu tanko. Leikkaa tanko n. sentin mittaisiksi paloiksi ja litistä palat esimerkiksi haarukalla. Perinteisesti gnoccheihin tehdään sormella pieni painauma keskelle, jotta niihin tarttuu enemmän kastiketta. Asettele valmiit gnocchit leivinpaperille.
Kun olet muotoillut kaikki gnocchit, keitä ne reilussa, hyvin suolatussa vedessä. Gnocchit vajoavat ensin kattilan pohjalle, mutta kun ne nousevat pintaan, voit nostaa ne reikäkauhalla valumaan. Keitä näin loputkin gnocchit useammassa erässä.
Gnocchit ovat syötäviä sellaisenaan, mutta suosittelemme niiden kevyttä ruskistamista voissa tai öljy-voiseoksessa ennen tarjoilua. Tomaattinen pastakastike sopii tuhdin ja pehmeän perunan kanssa aivan upealla tavalla!
Kokeile gnocchien kanssa Italialaista pastakastiketta, jonka reseptin löydät täältä.