Italialainen pastakastike

Italialainen pastakastike

Kauppalista

  • 2 tlk tomaattimurskaa (á 400 g)
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ punainen chili
  • 1 tl sokeria
  • 1-2 tl punaviinietikkaa
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • Reilu kourallinen tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • Suolaa
  • Oliiviöljyä
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Italialainen pastakastike

Kuumenna paistokasari keskilämmölle ja kaada kasariin reilusti oliiviöljyä. Hienonna sipuli erittäin hienoksi silpuksi ja kuullota öljyssä hiljalleen. Kun sipulit ovat läpikuultavia ja pehmeitä, lisää kasariin murskatut valkosipulinkynnet ja hienonnettu chili sekä suolaa. Kuullota myös ne pehmeiksi.

Lisää seuraavaksi tomaattimurska, sokeri, etikka ja oregano. Hauduta seosta miedolla lämmöllä n. tunnin ajan. Hauduttamisen aikana huomaat, kuinka kastike makeutuu saostuessaan, kun tomaattimurskan luontaiset sokerit pääsevät valloilleen.

Jos haluat kastikkeestasi tasaista, esimerkiksi pizzakastiketta valmistaessasi, voit soseuttaa sen sauvasekoittimella ennen jauhelihan tai lihapyöryköiden lisäämistä.

Lisää lopuksi hienonnettu basilika, sekoita ja tarjoile pastan kanssa!

VINKKI: kokeile lisätä kastikkeeseen ruskistettua jauhelihaa tai Meri-Lapin Karitsanlihapullia, joiden reseptin löydät täältä.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)