Tähteä viidestä
(0 arviota)
Kuumenna paistokasari keskilämmölle ja kaada kasariin reilusti oliiviöljyä. Hienonna sipuli erittäin hienoksi silpuksi ja kuullota öljyssä hiljalleen. Kun sipulit ovat läpikuultavia ja pehmeitä, lisää kasariin murskatut valkosipulinkynnet ja hienonnettu chili sekä suolaa. Kuullota myös ne pehmeiksi.
Lisää seuraavaksi tomaattimurska, sokeri, etikka ja oregano. Hauduta seosta miedolla lämmöllä n. tunnin ajan. Hauduttamisen aikana huomaat, kuinka kastike makeutuu saostuessaan, kun tomaattimurskan luontaiset sokerit pääsevät valloilleen.
Jos haluat kastikkeestasi tasaista, esimerkiksi pizzakastiketta valmistaessasi, voit soseuttaa sen sauvasekoittimella ennen jauhelihan tai lihapyöryköiden lisäämistä.
Lisää lopuksi hienonnettu basilika, sekoita ja tarjoile pastan kanssa!
VINKKI: kokeile lisätä kastikkeeseen ruskistettua jauhelihaa tai Meri-Lapin Karitsanlihapullia, joiden reseptin löydät täältä.