Helpot blinit - Rönkä - maussa on sen voima

Helpot blinit

Helpot blinit

Kauppalista

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 2,5 dl maitoa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • suolaa
  • voita paistamiseen
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Helpot blinit

Sekoita kulhossa jauhot ja ripaus suolaa. Tee jauhojen keskelle pieni monttu ja riko sinne kananmuna. Lisää myös öljy. Sekoita vispilällä tai puuhaarukalla kananmunan rakenne rikki.

Lisää hiljalleen kädenlämpöistä maitoa samalla sekoittaen, kunnes sinulla on kuohkea taikina.

Kuumenna lettupannu (iso tai pikkulettupannu makusi mukaan) keskilämmölle ja laita pannulle nokare voita. Kaada pannulle taikinaa niin, että pannun pohja peittyy. Pikkulettupannulla saat tehtyä paksumpia blinejä, kun taas isommat muistuttavat enemmän lettuja ja ovat ohuempia. Käännä blinit kun pohja alkaa olla kauniin ruskea.

Asettele blineille savuporotäytettä ja koristele esimerkiksi persiljalla, ruohosipulilla tai rucolalla. Tarjoile heti.

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.