Keitetty naudan kieli

Keitetty naudan kieli

Keitetty naudan kieli

Kauppalista

  • 1 kpl Rönkä naudan kieli
  • 1-2 rkl merisuolaa
  • 1 rkl kokonaisia maustepippureita
  • 1 rkl kokonaisia valkopippureita
  • 3 laakerinlehteä
  • 2 sipulia lohkottuna
  • reilusti vettä
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Keitetty naudan kieli

Huuhtele ja puhdista kieli juoksevan veden alla. Laita se isoon kattilaan ja lisää vettä juuri sen verran, että kieli peittyy. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori pinnalle muodostuva vaahto pois. Sen jälkeen lisää muut ainekset ja keitä miedolla lämmöllä 3 tuntia. Muista aina välillä tarkistaa, että vettä on kattilassa riittävästi, eikä sitä ole haihtunut liikaa pois.

Keittämisen jälkeen poista kielestä nahka kun se on vielä lämmin, jolloin se irtoaa helpommin. Leikkaa kielestä ohuita siivuja ja tarjoile vaikka ruisleivän päällä!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.