Kuivaliha

Kuivaliha

Kauppalista

  • Rönkä Naudan sisä- tai kulmapaistia
  • Merisuolaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Kuivaliha

Jokaisella on oma, luonnollisesti maailman paras kuivaliharesepti. Yksi käyttää kuivasuolausta, toinen suolavettä, kolmannella on oma salainen reseptinsä. Perusasioita on kuitenkin vain kolme: hyvä liha, riittävä suolaus sekä riiputus.

Me suosittelemme sisä- tai kulmapaistia, sillä se on maukkaan mureaa lihaa, josta saa puukolla siivutettua suussasulavia herkkupaloja.

Leikkaa lihasta n. 3 cm paksuja "pihvejä", jotka laitat reilujen merisuolakerrosten väliin suolautumaan. Kerrosta kaikki lihat samalla tavalla ja laita viimeisen suolakerroksen päälle tuorekelmua ja pieni paino, esim. vedellä täytetty pakastuspussi. Anna suolautua jääkaapissa yön yli tai n. vuorokauden verran.

Ota lihat pois suolasta, pyyhi suola pois niiden pinnalta ja laita kuivumaan talon pohjoisseinälle. Parin viikon kuluttua kannattaa käydä jo maistelemassa, kunnes olet tyytyväinen lopputulokseen!

VINKKI: Kuivalihasta saat retkiherkun lisäksi valmistettua perinteistä kuivalihakeittoa tällä reseptillä!

Voit myös käyttää Rönkä Naudan suolattua paistipalaa, jossa on mieto suolapitoisuus, jos haluat varmuudella kevyemmin suolattua kuivalihaa pienemmällä vaivalla.

Tai vielä helpommin voit napata kaupasta mukaasi Rönkä Poron kuivalihaa tai kevyesti savustettua Naudan kuivalihaa!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)