Nopea pizzapohja - Rönkä - maussa on sen voima

Nopea pizzapohja

Nopea pizzapohja

Kauppalista

  • 1 pkt kuivahiivaa (7 g)
  • 2 dl kädenlämpöistä vettä
  • 5 dl pizzajauhoja
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Nopea pizzapohja

Lämmitä uuni 225°C asteeseen. Liuota kuivahiiva lämpimään veteen isossa kulhossa ja anna sen seistä 5-10 minuuttia.

Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja suola keskenään ja lisää niitä hiljalleen hiivan ja veden sekaan koko ajan vaivaten. Lisää samalla myös loraus öljyä. Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna kohota 5-10 minuuttia.

Jauhota työtaso hyvin ja kaavi taikina pöydälle. Muotoile taikinasta ensin pallo, jonka jälkeen työstä siitä pyöreä pizza (tai uunipellin muotoinen suorakaitainen pizza), lisäten jauhoja hyppysellinen kerrallaan mikäli taikina tuntuu tarttuvan alustaan.

Lisää täytteet ja paista n. 15 minuuttia tai kunnes juusto on saanut kauniin kullankeltaisen värin!

VINKKI: jos aikaa on hieman enemmän kuin puolisen tuntia, tee myös Viiden tähden pizzakastike itse! Jos pidit tästä pizzapohjasta, tulet rakastamaan pitkään nostatettua, aitoa 72 tunnin pizzataikinaamme!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.