Nopea pizzapohja

Nopea pizzapohja

Kauppalista

  • 1 pkt kuivahiivaa (7 g)
  • 2 dl kädenlämpöistä vettä
  • 5 dl pizzajauhoja
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Nopea pizzapohja

Hyvän pizzapohjan valmistaminen vaatii tasapainoisen yhdistelmän pehmeyttä ja rapeutta. Napolilainen pizza rakennetaan pitkään levänneen taikinan päälle, ja moni vannookin hapanjuuripohjien nimeen. Myös hiivalla valmistetut pizzapohjat ovat yleisiä, ja niistäkin löytyy sekä pikaversioita että yli vuorokauden levon vaativia artesaanipizzoja. Aina ei kuitenkaan ole mahdollista valmistaa taikinaa monta päivää etukäteen kun pizzanhimo iskee rajusti, joten nopealle pizzapohjalle on paikkansa omassa reseptipankissa!

Valmistusohje:

Lämmitä uuni 225°C asteeseen. Liuota kuivahiiva lämpimään veteen isossa kulhossa ja anna sen seistä 5-10 minuuttia.

Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja suola keskenään ja lisää niitä hiljalleen hiivan ja veden sekaan koko ajan vaivaten. Lisää samalla myös loraus öljyä. Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna kohota 5-10 minuuttia.

Jauhota työtaso hyvin ja kaavi taikina pöydälle. Muotoile taikinasta ensin pallo, jonka jälkeen työstä siitä pyöreä pizza (tai uunipellin muotoinen suorakaitainen pizza), lisäten jauhoja hyppysellinen kerrallaan mikäli taikina tuntuu tarttuvan alustaan.

Lisää täytteet ja paista n. 15 minuuttia tai kunnes juusto on saanut kauniin kullankeltaisen värin!

VINKKI: jos aikaa on hieman enemmän kuin puolisen tuntia, tee myös Viiden tähden pizzakastike itse! Jos pidit tästä pizzapohjasta, tulet rakastamaan pitkään nostatettua, aitoa 72 tunnin pizzataikinaamme!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)