Rönkän veripalttu - Rönkä - maussa on sen voima

Rönkän veripalttu

Rönkän veripalttu

Kauppalista

  • 5 dl Rönkä naudan veri
  • 3 dl olutta
  • 4 dl ruisjauhoja
  • 1 sipuli
  • 50 g voita
  • 0,5 dl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • Jauhettua maustepippuria
  • Jauhettua valkopippuria
  • Hyppysellinen meiramia
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Rönkän veripalttu

Kuullota silputtu sipuli voissa. Voitele samalla suorakaiteen muotoinen paistovuoka voilla.
Sekoita veri ja olut kulhossa vispilällä reippaasti vatkaten. Lisää jauhot hiljalleen, koko ajan vatkaten. Lisää taikinaan kuullotettu sipuli ja muut mausteet.

Kaada seos vuokaan, jätä turpoamisvaraa noin neljännes tilavuudesta.
Peitä vuoka foliolla ja paista 200ºC uunissa n. tunti.

Veripaltun lisukkeeksi sopivat puolukkasurvos, valkokastike ja keitetyt perunat.

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.