Rönkän veripalttu

Rönkän veripalttu

Kauppalista

  • 5 dl Rönkä naudan veri
  • 3 dl olutta
  • 4 dl ruisjauhoja
  • 1 sipuli
  • 50 g voita
  • 0,5 dl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • Jauhettua maustepippuria
  • Jauhettua valkopippuria
  • Hyppysellinen meiramia
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Rönkän veripalttu

Kuullota silputtu sipuli voissa. Voitele samalla suorakaiteen muotoinen paistovuoka voilla.
Sekoita veri ja olut kulhossa vispilällä reippaasti vatkaten. Lisää jauhot hiljalleen, koko ajan vatkaten. Lisää taikinaan kuullotettu sipuli ja muut mausteet.

Kaada seos vuokaan, jätä turpoamisvaraa noin neljännes tilavuudesta.
Peitä vuoka foliolla ja paista 200ºC uunissa n. tunti.

Veripaltun lisukkeeksi sopivat puolukkasurvos, valkokastike ja keitetyt perunat.

Veripalttu on myös olennainen osa perinteistä rössypottua, jonka reseptin löydät täältä.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)