Rössypottu - Rönkä - maussa on sen voima

Rössypottu

Rössypottu

Kauppalista

  • 200 g Rönkän veripalttua
  • 150 g palvikylkeä
  • 1 sipuli
  • 500 g kiinteitä perunoita
  • 50 g voita
  • 1 rkl siirappia
  • Suolaa
  • Maustepippureita
  • 1-2 laakerinlehteä
  • Vettä
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Rössypottu

Kuori perunat ja pilko ne reiluiksi kuutioiksi. Kuutioi myös veripalttu (jonka huippuhyvän ohjeen löydät täältä) ja palvikylki. Silppua sipuli reiluksi rouheeksi ja kuullota kaikkia aineksia (paltusta n. puolet) ison kattilan pohjalla voissa hetki.

Kun perunat, sipulit, palttukuutiot ja palvikylki ovat freesautuneet n. 5 minuuttia, lisää vettä niin että ainekset peittyvät. Lisää hieman suolaa, maustepippurit sekä laakerinlehdet ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä.

Kun perunat ovat pehmeitä, lisää kattilaan loput palttukuutiot sekä ruokalusikallinen siirappia. Sekoita hyvin ja anna hautua kannen alla n. 5 minuuttia matalalla lämmöllä.

Tarjoile höyryävän kuumana ohrarieskan tai tuoreen ruisleivän kera!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.