Savuporopiirakka

Savuporopiirakka

Kauppalista

  • Piirakkapohja (suolainen) TAI

  • 2,5 dl vehnäjauhoa

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 100 g voita

  • 2 rkl vettä

Täyte:

  • 150 g Rönkä Poron kylmäsavurouhe
  • 150 g suppilovahveroita tai kantarelleja
  • ½ purjo
  • 1 kananmuna
  • 2 dl kermaa
  • 150-200 g mozzarellaraastetta
  • Mustapippuria
  • Ripaus suolaa
  • 1 tl kuivattua timjamia
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Savuporopiirakka

Savuporopiirakka saa veden kielelle juhlissa, kahvipöydässä tai illanistujaisissa ihan joka kerta. Savuporopiirakan salaisuutena on hillitty määrä täytteitä, mutta kun ne ovat täynnä makua ja laadukkaita, laatu korvaa määrän. Poron kylmäsavurouhe tuo täyteläistä savuisuutta ja sopivaa suolaisuutta piirakkaan, kun taas metsäsienet ovat maukkaan maanläheisiä ja umamin makuisia. Sienten ja poronlihan yhdistelmä toimii erinomaisesti myös kokonaisen paistin tai fileen kanssa, joten miksipä et lisäisi niitä myös piirakkaan?

Piirakkataikinan valmistaminen ei ole ollenkaan vaikeaa, mutta jos haluat päästä helpommalla, kaupasta löytyy varsin maukkaita valmiita piirakkataikinoita, jopa valmiiksi pyöreässä muodossa piirakkavuokaa varten. Muista tökkiä piirakkataikinaan reikiä haarukalla ennen esipaistamista, jotta taikina pysyy tasaisena eikä siihen muodostu kuplia.

Valmistusohje:

Sekoita jauhot keskenään ja lisää niiden joukkoon voi. Nypi voi taikinan sekaan sormenpäilläsi ja lisää lopuksi kylmä vesi. Vaivaa taikina tasaiseksi ja muotoile sitten palloksi. Kauli taikina pyöreäksi levyksi piirakkavuokaasi sopivaksi, tai painele se suoraan voideltuun piirakkavuokaan. Muista painella taikinaa myös reunoille.

Jos käytät valmista taikinaa, voit painella sen suoraan vuokaan sulattamisen jälkeen.

Töki taikinaan reikiä haarukalla ja esipaista uunissa 200°C asteessa n. 6-8 minuuttia.

Silppua purjo ja kuullota sitä paistinpannulla voissa muutaman minuutin ajan, jotta se alkaa pehmentyä. Lisää kokonaiset tai karkeasti pilkotut sienet ja jatka kuullottamista, kunnes vesi alkaa haihtua sienistä. Jatka kuumentamista niin kauan, että neste haihtuu pannulta. Sammuta liesi ja sekoita joukkoon poron kylmäsavurouhe.

Sekoita kulhossa keskenään kananmuna, kerma, juustoraaste ja mausteet.

Kaada purjo-sieni-savuporoseos esipaistetun piirakkapohjan päälle ja kaada lopuksi pinnalle juustoseos.

Paista uunissa vielä 20-30 minuuttia, kunnes juusto saa kauniin kullanruskean värin.

Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua, jotta täytteet jähmettyvät sopivasti. Tarjoile salaatin kera lounaaksi, iltapalaksi tai kahvipöydän keskipisteenä!

Kokeile myös Hirvipiirakkaa!

Reseptiin liittyvät tuotteet

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)