Tähteä viidestä
(0 arviota)
Sekoita mausteet keskenään ja hiero sen jälkeen sisäfileen pintaan. Anna maustua parista tunnista 24 tuntiin jääkaapissa. Muista kuitenkin ottaa liha huoneenlämpöön n. puoli tuntia ennen kypsentämistä.
Esilämmitä uuni 225°C asteeseen. Kuumenna valurautainen paistinpannu hieman keskilämpöä kuumemmaksi. Ruskista fileen pinta kauttaaltaan pannulla voissa, jotta pinta paistuu kiinni. Työnnä paistomittari fileen paksuimpaan kohtaan ja siirrä pannu uuniin. Kypsennä filettä kunnes paistomittarin lämpötila on 54-55°C astetta.
Nosta file uunista ja siirrä leikkuulaudalle lepäämään n. 10 minuutiksi ennen leikkaamista. Siivuta fileestä ohuita siivuja ja tarjoile muiden pohjoisen makujen, kuten puikulaperunoiden ja kermakastikkeen kera!
VINKKI: saavutat tasaisen kypsyyden käyttämällä sous vide -kypsennystä etukäteen. Lue ohjeemme täältä.