Sisäfile uunissa

Sisäfile uunissa

Kauppalista

  • Rönkä Naudan sisäfile (n. 2 kg)
  • 2-3 tl suolaa
  • 3 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl valkopippuria
  • Voita
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Sisäfile uunissa

Naudan sisäfileen suosio ei tule varmaan koskaan laskemaan, mikä on ymmärrettävää: Sisäfile on erittäin mureaa ja vähärasvaista lihaa, josta valmistetaan mehukkaita ja mieleenpainuvia pihvejä niin pannulla kuin grillissäkin. Sisäfileen voi kypsentää kokonaisena myös uunissa, jolloin kokonaisen fileen pinta ruskistetaan "kiinni", eli muodostetaan maillard-efektin avulla tiiviimpi pinta, josta nesteet eivät pääse karkaamaan.

Sisäfile lasketaan arvokkaimpien osien joukkoon, joten sekin on omiaan tukemaan tämän erinomaisen raaka-aineen asemaa ainutlaatuisena herkkuna. Opiskelijabudjettiin naudan sisäfile harvemmin kuuluu, mutta jos vieraille tarjotaan sisäfilettä illalliskutsuilla, ovat he varmasti otettuja saamastaan herkusta.

Sisäfileen valmistaminen ei kuitenkaan ole haastavaa, eikä sitä oikein pysty pilaamaan muutoin kuin paistamalla sen liian kypsäksi ja kuivaksi. Laadukas sisäfile nautitaan lähes poikkeuksetta mediumina tai raaempana, jolloin maut pääsevät kunnolla esiin. Myös sous vide -kypsennys on tullut kotikokkien saataville edullisten laitteiden myötä, ja sisäfileet ovat takuulla suosituimpia sous vide -herkkuja.

Tässä reseptissä naudan sisäfile kypsennetään loppuun uunissa, jonka jälkeen siitä leikataan ohuita, kauniin punertavia ja mehukkaita siivuja.

Valmistusohje:

Sekoita mausteet keskenään ja hiero sen jälkeen naudan sisäfileen pintaan. Anna maustua parista tunnista 24 tuntiin jääkaapissa. Muista kuitenkin ottaa liha huoneenlämpöön n. puoli tuntia ennen kypsentämistä.

Esilämmitä uuni 225°C asteeseen. Kuumenna valurautainen paistinpannu korkealle lämmölle. Ruskista fileen pinta kauttaaltaan pannulla voissa, jotta pinta paistuu kiinni. Paista 1-2 minuuttia joka sivulta ja lisää tarvittaessa voita, mikäli pannu alkaa kuivua tai naudan file tarttuu siihen kiinni. Työnnä paistomittari fileen paksuimpaan kohtaan ja siirrä pannu uuniin. Kypsennä filettä kunnes paistomittarin lämpötila on 54-55°C astetta.

Nosta file uunista ja siirrä leikkuulaudalle lepäämään n. 10 minuutiksi ennen leikkaamista. Siivuta fileestä ohuita siivuja ja tarjoile muiden pohjoisen makujen, kuten puikulaperunoiden ja kermakastikkeen kera!

VINKKI: saavutat tasaisen kypsyyden käyttämällä sous vide -kypsennystä etukäteen. Lue ohjeemme täältä.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)