Valkosipulipaisti

Valkosipulipaisti

Kauppalista

  • n. 2 kg Rönkä Naudan kulmapaisti

  • 5 valkosipulinkynttä

  • 3 rkl öljyä

  • 1½ rkl tuoretta rosmariinia silputtuna

  • ½ rkl tuoretta timjamia silputtuna

  • 2-3 tl suolaa

  • 2 tl mustapippuria

0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Valkosipulipaisti

Naudan kulmapaisti on tavattoman monipuolinen raaka-aine, sillä siitä valmistetaan patoja, kastikkeita, keittoja ja kokonaisia paisteja. Hitaasti hauduttamalla naudan kulmapaisti mureutuu uunissa oikein maukkaaksi. Voit soveltaa reseptiä käyttämällä muita paistin osia, kuten paahtopaistia. Voit myös tuoda valkosipulilla lisämaustetta valmiiksi marinoituihin Rönkä Naudan herkkupaistiin ja Rönkä Naudan uunivalmiiseen paahtopaistiin. Jätä siinä tapauksessa mausteöljy pois ja lisää vain valkosipuli ohjeen mukaan.

Valmistusohje:

Ota kulmapaisti huoneenlämpöön n. tuntia ennen valmistusta. Naudanlihaa ei kannata kypsentää kylmänä, jos haluat paistista mehukkaan ja murean! Poista liha pakkauksesta ja kuivaa paistin pinta talouspaperilla ja esilämmitä samalla uuni 225°C asteeseen.

Töki terävällä veitsellä 20 reikää ympäri paistia. Leikkaa kaikki valkosipulinkynnet 4 osaan ja työnnä viipaleet reikiin.

Silppua yrtit ja sekoita ne kulhossa öljyn, suolan ja pippurin kanssa. Hiero seosta paistin pintaan. Jos sinulla on ritilällä varustettu uunivuoka, nosta paisti ritilän päälle siten, että öljy ja nesteet valuvat vuokaan. Työnnä paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan ja laita paisti uuniin.

Kypsennä uunissa 20 minuuttia, jonka jälkeen pienennä uunin lämpötilaa 150°C asteeseen. Jatka kypsentämistä 2 - 3 tuntia, tai kunnes paistomittari näyttää sisälämmöksi 60°C astetta. Nosta paisti lopulta lepäämään n. 10 minuutiksi ennen sen leikkaamista.

Viimeistele sormisuolalla ja tarjoile perunamuusin sekä maukkaan kastikkeen kera! Naudan kulmapaistin kanssa sopii erinomaisesti tämä kastike.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)