Piknikleipä - Rönkä - maussa on sen voima

Piknikleipä

Piknikleipä

Kauppalista

  • n. 1 kg Rönkä Naudan sisäfile
  • Voita paistamiseen
  • 3-4 tuoretta timjaminoksaa
  • Suolaa
  • Pippuria
  • 1 punasipuli
  • 2 punaista chiliä
  • 300 g kirsikkatomaatteja
  • 1 tl punaviinietikkaa
  • ½ nippu tuoretta basilikaa
  • 3 rkl majoneesia
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • Jääsalaattia
  • Oliiviöljyä
  • Pataleipä
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Piknikleipä

Esilämmitä uuni 200°C asteeseen. Kuumenna valurautapannu hieman keskilämpöä kuumemmaksi ja lisää reilu nokare voita. Hiero sillä välin fileeseen reilusti suolaa ja pippuria ja ruskista se voissa joka puolelta. Lisää pannulle lopuksi timjaminoksat, kuumenna hetki ja asettele liha timjamin päälle. Laita paistomittari fileen paksuimpaan kohtaan ja siirrä pannu uuniin. Muista valella lihaa paistoliemellä ajoittain!

Kun liha kypsyy uunissa n. 15 minuutin ajan (tai kunnes lämpömittari näyttää 56-60°C astetta), valmista tomaattitäyte. Silppua sipuli ja chilit, kuullota ne oliiviöljyssä pannulla pehmeiksi ja lisää sen jälkeen puolitetut kirsikkatomaatit. Jatka kypsentämistä kunnes tomaatit pehmenevät. Lorauta sen jälkeen hieman punaviinietikkaa pannulle, mausta suolalla ja pippurilla ja sekoittele hetki. Nosta pannu liedeltä ja lisää karkeasti silputut basilikanlehdet ja sekoita.

Sekoita seuraavaksi sinappi ja majoneesi keskenään. Halkaise pataleipä, lorauta pannulle hieman oliiviöljyä ja paahda leivän molempien puolikkaiden sisäpinnat kevyesti. Tässä vaiheessa lihan pitäisi olla jo kypsää ja levännyt hetken. Siivuta fileestä mahdollisimman ohuita viipaleita ja levitä leivälle sinappimajoneesia, salaattia, tomaattitäytettä ja lopuksi lihaviipaleita. Paina kansi päälle, kääri leipä folioon tiiviiksi paketiksi ja pakkaa eväskoriin!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.