Karitsan kare yrteillä ja valkosipulilla

Karitsan kare yrteillä ja valkosipulilla

Kauppalista

  • 500-700g Rönkä Meri-Lapin Karitsan kare
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
  • 2 tl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 1 tl tuoretta persiljaa hienonnettuna
  • n. 1 dl oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Voita
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Karitsan kare yrteillä ja valkosipulilla

Karitsan kare on lampaan selkää, jossa fileen mukana tulee myös osa kylkeä luineen. Tunnistettava karekruunu komeileekin monien ravintola-annosten kuvituksessa, eikä suotta. Kare voidaan leikata myös kyljyksiksi kylkiluiden välistä, jolloin ne paistetaan pihvien tapaan. Tässä reseptissä kare ruskistetaan ensin pinnaltaan, jonka jälkeen liha kypsennetään uunissa mehukkaan mediumiksi.

Karitsan kareen kumppaniksi käy erinomaisesti klassinen ja täyteläinen bearnaise-kastike, tai hieman eri tyyppinen balsamico-kastike, jonka reseptin löydät täältä. Tietysti myös minttuhyytelö on lähes erottamaton makupari karitsanlihan kanssa, joten suosittelemme kokeilemaan eri vaihtoehtoja!

Valmistusohje

Sulata pakastettu Meri-Lapin Karitsan kare jääkaapissa n. vuorokauden verran ennen valmistusta. Nosta karitsan kare lopulta huoneenlämpöön n. puoli tuntia ennen kypsennystä.

Hienonna valkosipulinkynnet sekä tuoreet yrtit ja sekoita ne oliiviöljyn kanssa kulhossa karkeaksi tahnaksi. Kuivaa karitsan kareen pinta talouspaperilla ja ripottele lihan pinnalle reilusti suolaa sekä mustapippuria. Hiero sen jälkeen yrttimarinadia kareen päälle kauttaaltaan ja kuumenna valurautainen paistinpannu korkealle lämmölle. Esilämmitä samalla uuni 200°C asteeseen.

Laita pannulle voinokare ja ruskista Meri-Lapin Karitsan kare joka puolelta nopeasti kauniin ruskeaksi. Kun olet ruskistanut lihan kokonaan, työnnä paistomittari kareen paksuimpaan kohtaan ja siirrä pannu kareineen uuniin. Jatka kypsentämistä, kunnes lämpömittari näyttää 51-52°C astetta, jolloin liha on medium.

Anna kareen levätä leikkuulaudalla 5-10 minuuttia ennen sen leikkaamista. Leikkaa kare kylkiluiden välistä pihveiksi ja asettele "tikkarit" lautasille lisukkeiden kera.

Tarjoile kare täyteläisen punaviinin, perunoiden sekä parsan kera!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)