Karitsan satula

Karitsan satula

Kauppalista

  • n. 2 kg Rönkä Karitsan satula
  • 3 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 2 rkl tuoretta rosmariinia silputtuna
  • 1 rkl makeaa sinappia
  • Öljyä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Karitsan satula

Karitsan satula on arvostettu ja herkullinen osa karitsaa, ja se tarjoaa monia mahdollisuuksia luoda tyylikkäitä ja maukkaita ruokalajeja. Karitsan satulaksi kutsutaan leikkoa, joka koostuu selkärangasta, selän lihaksista ja kylkiluista. Satulaa voidaan valmistaa eri tavoilla, kuten paahtamalla, paistamalla tai grillaamalla. Sitä voidaan maustaa erilaisilla yrttiseoksilla, mausteilla tai marinadeilla, jotta saadaan esiin sen luontaiset maut. Karitsan satula sopii erityisen hyvin esimerkiksi pippurikastikkeen, yrttien tai hedelmäisten kastikkeiden kanssa.

Valmistusohje

Esilämmitä uuni 225°C asteeseen. Poista karitsan satula pakkauksesta, leikkaa ylimääräiset kalvot pois ja tarvittaessa leikkaa satulaa pienempiin osiin, jotta se mahtuu pannulle.

Hiero karitsan satulan pintaan suolaa ja mustapippuria. Kuumenna suuri, uuninkestävä paistinpannu korkealle lämmölle, lisää reilusti öljyä ja ruskista satula joka puolelta nopeasti, 1-2 minuuttia per puoli. Nosta satula pois pannulta ja sivele se kauttaaltaan makealla sinapilla. Hiero lihaan hienonnettu valkosipuli sekä rosmariini.

Työnnä paistomittari satulan paksuimpaan kohtaan ja siirrä paistinpannu lihoineen uuniin. Voit peittää luiden päät foliolla, jotta ne eivät pala. Kypsennä satulaa uunissa 20-30 minuutin ajan (halutusta kypsyysasteesta riippuen), jonka jälkeen nosta lihat leikkuulaudalle folion alle lepäämään. Jos haluat nauttia karitsan satulan mediumina, ota lihat pois uunista mittarin näyttäessä 57-60°C astetta, sillä sisälämpötila nousee vielä hieman lihan levätessä. Kypsää saat 70°C asteen sisälämpötilalla.

Leikkaa satula annospaloiksi kylkiluiden välistä ja tarjoile paahdettujen perunoiden sekä minttukastikkeen kera.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)