Tähteä viidestä
(0 arviota)
Esilämmitä uuni 225°C asteeseen. Poista karitsan satula pakkauksesta, leikkaa ylimääräiset kalvot pois ja tarvittaessa leikkaa satulaa pienempiin osiin, jotta se mahtuu pannulle.
Hiero karitsan satulan pintaan suolaa ja mustapippuria. Kuumenna suuri, uuninkestävä paistinpannu korkealle lämmölle, lisää reilusti öljyä ja ruskista satula joka puolelta nopeasti, 1-2 minuuttia per puoli. Nosta satula pois pannulta ja sivele se kauttaaltaan makealla sinapilla. Hiero lihaan hienonnettu valkosipuli sekä rosmariini.
Työnnä paistomittari satulan paksuimpaan kohtaan ja siirrä paistinpannu lihoineen uuniin. Voit peittää luiden päät foliolla, jotta ne eivät pala. Kypsennä satulaa uunissa 20-30 minuutin ajan (halutusta kypsyysasteesta riippuen), jonka jälkeen nosta lihat leikkuulaudalle folion alle lepäämään. Jos haluat nauttia karitsan satulan mediumina, ota lihat pois uunista mittarin näyttäessä 57-60°C astetta, sillä sisälämpötila nousee vielä hieman lihan levätessä. Kypsää saat 70°C asteen sisälämpötilalla.
Leikkaa satula annospaloiksi kylkiluiden välistä ja tarjoile paahdettujen perunoiden sekä minttukastikkeen kera.