Meri-Lapin Karitsaburgerit - Rönkä - maussa on sen voima

Meri-Lapin Karitsaburgerit

Meri-Lapin Karitsaburgerit

Kauppalista

Aioli:

  • 1 kananmunan keltuainen
  • 2 tl Dijon-sinappia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 tl Chipotle-tahnaa
  • 1 valkosipulinkynsi puristettuna
  • 2 tl hienoksi raastettua sitruunankuorta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • Suolaa

Karitsapihvit:

  • 400g Rönkä Meri-Lapin Karitsan jauhelihaa
  • 100g pekonia hienoksi silputtuna
  • 1 rkl oreganoa
  • 1 rkl salviaa
  • Suolaa
  • Mustapippuria myllystä

Lisukkeet:

  • 4 briossisämpylää
  • Pihvitomaattia ohuina siivuina
  • Mozzarellasiivuja
  • Rucolaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Meri-Lapin Karitsaburgerit

Sekoita keltuainen ja sinappi vispilällä ja lisää hiljalleen oliiviöljyä ohueana nauhana samalla sekoittaen, kunnes aioli on tasaista ja riittävän paksua. Lisää loput ainesosat, sekoita ja laita kelmulla peitettynä jääkaappiin maustumaan. Voit tehdä aiolin myös edellisenä päivänä.

Sekoita kulhossa jauheliha, hienoksi silputtu pekoni ja mausteet. Anna maustua pari tuntia jääkaapissa.
Ota pihvitaikina huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Lämmitä grilli tai valurautapannu riittävän kuumaksi ja muotoile taikinasta 4 isoa pihviä. Paista pihvejä, kunnes ne ovat pinnastaan kauniin ruskeat ja sisältä medium, eli n. 2 minuuttia per puoli. Voit halutessasi paistaa pihvit myös kypsiksi, mutta älä paista liian pitkään, etteivät pihvit kuivu!

Kokoa hampurilaiset levittämällä sämpylälle runsaasti aiolia, jonka päälle asettelet lämpimät pihvit, tomaattisiivut, mozzarellasiivut ja rucolaa. Burgereiden kaveriksi sopivat hyvin itsetehdyt tikkuperunat!

VINKKI! Burgerit pysyvät paremmin koossa, jos työnnät sämpylän kannen läpi cocktail-tikun.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)