Meri-Lapin Karitsan jauhelihakeitto - Rönkä - maussa on sen voima

Meri-Lapin Karitsan jauhelihakeitto

Meri-Lapin Karitsan jauhelihakeitto

Kauppalista

  • 400 g Rönkä Karitsan jauheliha
  • 1 tl kuminaa
  • 1 tl savupaprikaa
  • ½ tl chilijauhetta tai cayennepippurijauhetta
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 tlk punaisia linssejä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • ½ l kanalientä
  • Öljyä paistamiseen
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Tuoretta minttua
  • Rucolaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Meri-Lapin Karitsan jauhelihakeitto

Lämmitä paistinpannu keskilämmölle ja laita kuminansiemenet kuivalle pannulle. Liikuttele ja kuumenna, kunnes ne alkavat tuoksua. Jos paahdat niitä liian pitkään, ne voivat muuttua kitkerän makuisiksi. Siirrä paahdetut siemenet lautaselle tai kulhoon ja lisää pannulle öljyä.

Ruskista jauheliha ja kun neste on haihtunut, lisää kuminansiemenet, savupaprikajauhe ja chili. Sekoita hyvin ja jatka kypsentämistä. Kun seos on kuivahkoa ja mausteet hyvin sekoittuneet, siirrä lihat erilliseen astiaan.

Lorauta vielä tilkka öljyä pannulle ja lisää silputtu sipuli sekä murskatut valkosipulinkynnet ja kuullota niitä muutaman minuutin ajan matalalla lämmöllä. Sillävälin voit keittää linssit suolavedessä pehmeiksi. Kun linssit ovat kypsiä, valuta ne ja kaada takaisin kattilaan. Lisää kattilaan myös kuullotetut sipulit sekä paistettu jauheliha. Kaada lopuksi kattilaan tomaattimurska ja kanaliemi ja keitä hiljalleen n. 30 minuutin ajan säännöllisesti sekoittaen. Sekoittaminen on tärkeää, sillä linssit tarttuvat kattilan pohjaan hyvin herkästi ja palavat pohjaan! Lisää myös suolaa ja pippuria oman makusi mukaan.

Kun keitto on paksuuntunut, annostele se kulhoihin tai syviin lautasiin ja koristele tuoreella, silputulla mintulla sekä rucolalla.

Myös tuore leipä kuuluu keiton kaveriksi! Testaa vaikkapa pataleipää, jonka ohjeen löydät täältä.

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.